Αστυνομική προστασία ζητούν οι κρεοπώλες στη Γαλλία μετά από επιθέσεις χορτοφάγων

Την προστασία της αστυνομίας προκειμένου να προστατευθούν από τις επιθέσεις ομάδων βίγκαν, ζήτησαν οι κρεοπώλες της Γαλλίας από τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

“Βασιζόμαστε στις υπηρεσίες σας και στη στήριξη ολόκληρης της κυβέρνησης για να σταματήσει, το συντομότερο δυνατό, η φυσική, ηθική, λεκτική βία” που αναγκάζονται να υποστούν οι κρεοπώλες, αναφέρεται σε επιστολή τους με ημερομηνία 22 Ιουνίου, την οποία υπογράφει o Ζαν- Φρανσουά Γκουάρντ, ο πρόεδρος της Γαλλικής Συνομοσπονδίας Κρεοπωλών (CFBCT).

“Οι 18.000 επαγγελματίες” στη Γαλλία “ανησυχούν για τις επιπτώσεις της υπερπροβολής του βίγκαν τρόπου ζωής”, τονίζει ο πρόεδρος της CFBCT, ο οποίος δήλωσε “σοκαρισμένος” που ένα μέρος του πληθυσμού “επιθυμεί να επιβάλει στη μεγάλη πλειοψηφία τον τρόπο ζωής του, για να μην πω την ιδεολογία του”.

Στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας άγνωστοι έριξαν ψεύτικο αίμα σε επτά κρεοπωλεία τον Απρίλιο, ενώ ένα κρεοπωλείο και ένα ιχθυοπωλείο βανδαλίστηκαν.

Στα τέλη Μαρτίου μια ακτιβίστρια βίγκαν, που ανήρτησε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης προσβλητικό μήνυμα μετά τον φόνο ενός κρεοπώλη σε σούπερ μάρκετ της Τρεμπς σε μια τζιχαντιστική επίθεση, καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή.

“Μπροστά σε αυτή την κλιμάκωση ποιό θα είναι το επόμενο στάδιο;”, διερωτήθηκε η CFBCT, εκτιμώντας ότι “κάποια πρόσωπα ή οργανώσεις” προσπαθούν “να σπείρουν τον τρόμο”.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί