Αποκάλυψη: Πέντε υποθέσεις που καταγράφηκαν αρχικά ως εξαφανίσεις ερευνώνται πλέον ως δολοφονίες

Οι υποθέσεις των πέντε ανδρών που καταγράφηκαν αρχικά σαν εξαφανίσεις στα Μεσόγεια, ερευνώνται πλέον σαν δολοφονίες.

Στη δολοφονία του αθλητικού παράγοντα στο Μαρκόπουλο Κώστα Κολιαβασίλη, δεν μιλούν πια για άγνωστους δράστες αλλά για δύο συγκεκριμένους.

Την αποκάλυψη έκανε στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη, η δικηγόρος της οικογένειας Χριστίνα Στασινοπούλου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ποινικές διώξεις εναντίον τους για δολοφονία, είναι πλέον μονόδρομος.

«Μετά από πολλά χρόνια πρωτίστως τηλεοπτικής έρευνας και δικαστικής εξέτασης, δεν μιλάμε για άγνωστους δράστες σ’ αυτήν την υπόθεση. Έχουν προκύψει πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή δύο προσώπων με τα οποία το θύμα συναντήθηκε το απόγευμα της εξαφάνισης και είχε μαζί τους οικονομικές συναλλαγές. Η εκπομπή που τα εντόπισε, έδωσε το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα και όλα τα στοιχεία στη δικογραφία δείχνουν πως ο Κολιαβασίλης εξαπατήθηκε και δολοφονήθηκε».

Μάρτυρας – «κλειδί» ανέφερε για πρώτη φορά όλα όσα άκουσε να λέει ο αθλητικός παράγοντας της «Μαρκό», Κώστας Κολιαβασίλης λίγο πριν τον εξαφανίσουν …

Ήταν μόνος του, πεζός και μιλούσε δυνατά στο τηλέφωνο σε κάποιον που φαινόταν ότι γνώριζε. Φανερά εκνευρισμένος φώναζε στον συνομιλητή του: «Τι είναι αυτό που μου κάνατε; Με κάψατε, με καταστρέψατε…».

Οι συγγενείς αφού μίλησαν μαζί του, ενημέρωσαν τις Αρχές με την ελπίδα να ερευνηθούν παλιότερες κλήσεις του αγνοούμενου παράγοντα ποδοσφαίρου.

«Υπήρξαν πολλές παραλείψεις σε πρώτη φάση από τις Αρχές. Όταν με πρωτοβουλία της οικογένειας εξετάστηκε το αυτοκίνητο του Κολιαβασίλη, δεν βρέθηκε μέσα σ’ αυτό μόνο το κινητό του που δεν είχε εντοπίσει η Σήμανση, αλλά και γενετικό υλικό ανδρός και γυναικός. Οι Αρχές δεν πραγματοποίησαν λήψεις δειγμάτων ούτε καν από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του Κολιαβασίλη για να υπάρξει σύγκριση. Θα το ζητήσουμε συμπληρωματικά έστω και καθυστερημένα», τόνισε η δικηγόρος.

Ο εργολάβος και αθλητικός παράγοντας Κώστας Κολιαβασίλης 48 χρόνων, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, από το σπίτι του στο Μαρκόπουλο. Το μαύρο Όπελ Άστρα που οδηγούσε, εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα στην περιοχή Ευαγγελίστρια Κουβαρά.

Χάθηκε και δεύτερος από το ίδιο σπίτι…

Από το ίδιο σπίτι που έμενε ο Κολιαβασίλης, χάθηκε μυστηριωδώς ένα χρόνο μετά ο πιλότος Νίκος Χρυσολούρης 50 χρόνων. Μια παράξενη ιστορία που δεν ερευνήθηκε από την αρχή όπως έπρεπε από έμπειρους αστυνομικούς. Αγνοείται από το πρωινό της Δευτέρας 8 Απριλίου 2013 από το Μαρκόπουλο όπου έμενε.

Το ασημί αυτοκίνητο του ένα Όπελ Ομέγα, βρέθηκε παρατημένο και σκεπασμένο με κουκούλα, στην οδό Αναπαύσεως, στην Σταμάτα Αττικής, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έβλεπαν την εκπομπή και κινητοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, το όχημα αφέθηκε εκεί χωρίς πινακίδες, μια βδομάδα μετά την εξαφάνιση.

Άλλος μάρτυρας από την Αλάσκα των Η.Π.Α που διάβασε στην ιστοσελίδα της εκπομπής λεπτομέρειες για την εξαφάνιση, έσπευσε στο FBI και κατέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία. Ο μάρτυρας γνώριζε τη φίλη του Χρυσολούρη και περιέγραψε όσα του είχε εκμυστηρευτεί γι αυτόν.

Ανέφερε ότι είχε ακούσει τη σύντροφο του Νίκου να επικοινωνεί με κάποιο άτομο στην Ελλάδα, το οποίο φέρεται να παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του αγνοούμενου πριν αυτό εντοπιστεί από την εκπομπή.

Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο Τμήμα Αναζητήσεων σαν απλή εξαφάνιση.Πιστεύεται ότι κάποιο κύκλωμα παγίδεψε τον πιλότο για επικίνδυνη μεταφορά με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το «Τούνελ» η μητέρα του Χρσολούρη Μάρλεν Κούμπλι που ζει στην Ελβετία, είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν είχαμε ενημέρωση από την Αστυνομία παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας. Δεν έκαν τη δουελιά τους όπως έπρεπε… Ελπίζω κάποια στιγμή να μάθω κάτι για το παιδί μου…»

Τον δολοφόνησαν στο Κορωπί

Ο Χρήστος Μερεντίτης 36 χρόνων, ιδιοκτήτης μηχανημάτων για χωματουργικές εργασίες και μουσικού ραδιοφώνου στη Χαλκίδα που ανήκε στην οικογένεια της συντρόφου του, δολοφονήθηκε άγρια στο εξοχικό του στο Κορωπί. Τα μόνα στοιχεία που βρήκαν οι Αρχές σε ένα κουβούκλιο με ανταλλακτικά αυτοκινήτων ήταν το αίμα του και ένας κάλυκας όπλου. Το πτώμα του μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί αλλά ούτε και οι δράστες έχουν συλληφθεί.

Εκείνη την περίοδο ετοιμαζόταν να παντρευτεί και περίμενε το πρώτο του παιδί.

Μια μέρα πριν είπε στη σύντροφο του πως θα διανυκτέρευε στο εξοχικό του γιατί την επομένη είχε δουλειά στην περιοχή της Παιανίας με ένα φίλο και συνεργάτη του.

Από τότε ξεκίνησε ένα θρίλερ δίχως τέλος.

Όλοι πίστευαν ότι δολοφονήθηκε νύχτα αλλά η εκπομπή αποκάλυψε ότι όλα έγιναν μέσα σε λίγες πρωϊνές ώρες.

Μάρτυρας που επικοινώνησε με το «Τούνελ» ανέφερε πως το πρωί της Τρίτης 6 Μαΐου που θεωρείτο αγνοούμενος, πήγε στο κατάστημα του. Έδειχνε κουρασμένος και ξενυχτισμένος. Όταν επέστρεψε στο εξοχικό του τον περίμενε ο θάνατος.

Το αυτοκίνητο του εντοπίστηκε δεκατρείς ημέρες μετά , την Κυριακή 18 Μαΐου από το φίλο του, στο πάρκινγκ του προαστιακού σταθμού στο Κορωπί. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί από πλευράς αστυνομίας και ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της επικοινωνία με το «Τούνελ» η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου, ανέφερε:

«Υπάρχουν πληθώρα στοιχείων στη δικογραφία που περιμένουμε να αξιοποιήσει ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Η οικογένεια περιμένει να τιμωρηθούν οι ένοχοι που εμπλέκονται και να βρεθεί το πτώμα του».

Το πρώτο θύμα στα Μεσόγεια

Ο ταμίας του Δήμου Αρτέμιδος – Σπάτων Γιώργος Ποθητός 60 χρόνων, ήταν το πρώτο θύμα στην πολύπαθη περιοχή των Μεσογείων. Εξαφανίστηκε στις 28 Απριλίου 2011 από το Νέο Βουτζά.

Το αυτοκίνητό του ένα ασημί Τογιότα Πράιους βρέθηκε την επόμενη ημέρα από φίλο του, στη Διασταύρωση της Ραφήνας. Ήταν ξεκλείδωτο, χτυπημένο, η πόρτα του συνοδηγού μισάνοιχτη και σε απόσταση 300 μέτρων από το σπίτι του.

Επτά μήνες μετά, εντελώς τυχαία η σύζυγός του βρήκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού το πορτοφόλι του, που είχε μέσα κάρτες και φωτογραφίες του. Η Σήμανση δεν το είχε βρει παρόλο που είχε ψάξει το αυτοκίνητο τρεις φορές.

Η εκπομπή εντόπισε και ανέδειξε τον περίεργο ρόλο κάποιων αλλοδαπών που γνώριζε ο αγνοούμενος.

Μετά την εξαφάνιση η οικογένεια του υπέβαλλε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση εις βάρος μιας ομάδας αλλοδαπών. Σε αυτούς κατέληξαν οι Αρχές, μετά την άρση των συνομιλιών από το κινητό τηλέφωνο του αγνοούμενου. Τους αποδόθηκαν κατηγορίες και εκδόθηκαν εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Κανένας από αυτούς δεν εμφανίστηκε και ακόμη καταζητούνται.

Άφαντος ο τελωνειακός στα Σπάτα

Η πρόσφατη εξαφάνιση στην περιοχή είναι του 66χρονου Θανάση Πέτσα που εργαζόταν στο τελωνείο του Λαυρίου, στο τμήμα δικαστικών. Τα ίχνη του χάθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 16 Μαρτίου, από τα Σπάτα Αττικής , όπου έμενε μόνος του.

Ένας από την παρέα που έτρωγαν νωρίτερα σε μεζεδοπωλείο στα Σπάτα, είπε ότι τον άφησε στις έντεκα τη νύχτα με το αυτοκίνητό του στην αρχή του ιδιωτικού δρόμου που οδηγεί στο σπίτι του.Ήταν η τελευταία φορά που θεάθηκε ζωντανός.

Οι έρευνες δείχνουν να έχουν βαλτώσει. Ο τελωνειακός περιγράφεται σαν δραστήριος υπάλληλος που είχε δυσκολέψει διάφορα κυκλώματα στην περιοχή…

anikolouli.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί