Η σημερινή αγωνιστική ημέρα του Μουντιάλ

Δανία – Αυστραλία 1-1

Δανία - Αυστραλία 1-1

Η Δανία προηγήθηκε νωρίς με την γκολάρα του Έρικσεν, ο Γέντινακ ισοφάρισε με… πέναλτι-VAR για την Αυστραλία και το 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς όσο αφορά την πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική με τους Σκανδιναβούς να έχουν 4 βαθμούς και προβάδισμα!

Την τελευταία αγωνιστική του ομίλου απέναντι στη Γαλλία θα παίξει η Δανία την πρόκριση, καθώς έχασε την ευκαιρία να κάνει το δύο στα δύο και να τσεκάρει από σήμερα εισιτήριο για τη φάση των 16. Η Αυστραλία κράτησε τους Δανούς στο ισόπαλο 1-1 με τους Socceroos να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση.

Στο πρώτο μισάωρο η Δανία ήταν κυρίαρχη, παίρνοντας προβάδισμα με τον Έρικσεν και χάνοντας ευκαιρίες με Σίστο και Γιόργκενσεν. Όμως ένα χέρι του Πόουλσεν πριν το ημίχρονο (στο οποίο χρειάστηκε το VAR) έφερε το πέναλτι για τους Αυστραλούς και την ισοφάριση από τον Γέντινακ. Στο δεύτερο μέρος η Δανία δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική, η Αυστραλία ήταν αυτή που είχε τις σημαντικότερες στιγμές, αλλά το 1-1 έμεινε ως το τέλος, αφήνοντας την υπόθεση πρόκριση ανοικτή.

Προβάδισμα με Έρικσεν, ισοφάριση με… VAR και Γέντινακ

Η Δανία φαινόταν ότι πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά της συνάντησης, κάτι που έφερε και το γρήγορο προβάδισμα στο σκορ. Στο 7′ η αδράνεια της άμυνας των Αυστραλών βοήθησε τον Γιόργκενσεν να στρώσει όμορφα την μπάλα στον Έρικσεν, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ράιαν γράφοντας το 1-0. Οι Socceroos δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και αυτό έφερε τη Δανία κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά το δυνατό μακρινό σουτ του Σίστο στο 22′ που μπλόκαρε ο Ράιαν και δύο λεπτά αργότερα στο 24′ όταν η κοντινή κεφαλιά του Γιόργκενσεν πέρασε άουτ.

Όλα έδειχναν ότι η Δανία θα κρατούσε σχετικά εύκολα αυτό το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, καθώς η Αυστραλία ήταν απειλητική μόνο από τις στημένες φάσεις. Όμως σε μια κεφαλιά του Λέκι στο 38′, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Πόουλσεν από κοντινή απόσταση. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και έδωσε τελικά πέναλτι στην Αυστραλία, με τον Γέντινακ να σημαδεύει σωστά και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Έχασε ευκαιρίες η Αυστραλία, έμεινε το 1-1

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με κάποιον ρυθμό. Ο Σίστο στο 51′ είχε μια καλή ευκαιρία για τη Δανία, πλασάροντας άουτ, ενώ η Αυστραλία έβγαινε αρκετά γρήγορα στις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να έχει καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Το ίδιο βέβαια συνέβαινε και για τη Δανία, η οποία δεν μπορούσε να ανοίξει διαδρόμους στην άμυνα των Socceroos.

Στο 71′ οι Αυστραλοί είχαν τεράστια ευκαιρία να γυρίσουν… τούμπα το ματς και να πάρουν το προβάδισμα, αλλά το πολύ δυνατό σουτ του Μούι έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από τη συμβολή των δοκών. Δύο λεπτά αργότερα (73′) η Δανία απάντησε με τον Σίστο, το φαλτσαριστό πλασέ του οποίου πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ράιαν.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες έδειχναν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, ωστόσο η Αυστραλία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 88′ ο Σμάιχελ με δύο μεγάλες αποκρούσεις, αρχικά σε σουτ του Αρζάνι και στη συνέχεια σε προσπάθεια του Λέκι, κράτησε όρθιους τους Σκανδιναβούς, διατηρώντας το 1-1. Ο όμιλος παραμένει ανοικτός, με τη Δανία πάντως να έχει το πάνω χέρι, έχοντας στο… τσεπάκι και τη νίκη της πρώτης αγωνιστικής επί του Περού.

Δανία: Σμάιχελ, Κίερ, Κρίστενσεν, Ντάλσγκααρντ, Λάρσεν, Ντιλέινι, Έρικσεν, Σένε, Γιόργκενσεν (Κορνέλιους 68′), Πόουλσεν (Μπρέιθγουεϊτ 58′), Σίστο

Αυστραλία: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (Ιρβιν 82′), Λέκι, Κρούζε (Αρζάνι 68′), Ναμπούτ (Γιούριτς 75′)

 

Γαλλία – Περού 1-0

Γαλλία – Περού 1-0

Οι Τρικολόρ νίκησαν δύσκολα 1-0 το Περού, έφτασαν τους έξι βαθμούς και έγιναν η 3η ομάδα που προκρίνεται στην επόμενη φάση. Οι ηττημένοι αποκλείστηκαν με δύο ήττες.

Ηταν ακόμα ένα under, ένας αγώνας χωρίς πολλές φάσεις. Ετσι όπως κυλάει δηλαδή το Μουντιάλ σε γενικές γραμμές μέχρι τώρα. Αυτό φυσικά στο δια ταύτα καθόλου δεν χάλασε τους Γάλλους. Οι Τρικολόρ δεν εντυπωσίασαν, αλλά ήταν σοβαροί, δεν απειλήθηκαν και με το 1-0 επί του Περού, ακολούθησαν Ρώσους και Ουρουγουανούς στην επόμενη φάση.

Οι Τρικολόρ δεν έφτιαξαν σημαντικές φάσεις. Στο 33′ ο Μπαπέ έκανε λάθος τελείωμα με τακουνάκι, μα ένα λεπτό αργότερα έγραψε ιστορία. Επειτα από ωραίο συνδυασμό ο Ζιρού πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε και πριν την εστία την ακούμπησε ο πιτσιρικάς που… έκλεψε το γκολ. Εγινε έτσι ο νεότερος Γάλλος (19 ετών, 183 ημερών) που σκοράρει σε μεγάλη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Νταβίντ Τρεγεγκέ από το 1998 (με Σ. Αραβία).

Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν έκαναν απλή διαχείριση, προφύλαξαν την άμυνα και ο μόνος τρόπος που μπόρεσαν να δοκιμάσουν οι Περουβιανοί, ήταν μακρινά σουτ. Ενα εξ αυτών βέβαια (50′ Ακίνο) τράνταξε το δοκάρι. Μέχρι εκεί όμως ήταν οι Λατίνοι. Με τις δύο ήττες αποχαιρετούν πρώιμα το Μουντιάλ, αφήνοντας κάποιες καλές εντυπώσεις. Οσο για εκείνες των Γάλλων, ελπίζουμε να βελτιωθούν, μιας και δεν αποδίδουν αντίστοιχα με το ταλέντο τους.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά (89′ Ν’Ζονζί), Ματουιντί, Μπαπέ (74′ Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (80′ Φεκίρ), Ζιρού

Περού (Αντόνιο Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Ροδρίγκες (46′ Σανταμαρία), Ράμος, Αντβίνκουλα, Τράουκο, Γιοτούν (46′ Φαρφάν), Ακίνο, Κουέβα (82′ Ρουίντιας), Φλόρες, Καρίγιο, Γκερέρο.

 

Αργεντινή – Κροατία 0-3

Αργεντινή - Κροατία 0-3

Μια συγκλονιστική Κροατία ήταν κλάση πάνω και ταπείνωσε με 3-0 την τραγική Αργεντινή, η οποία πλέον ελπίζει σε συνδυασμό αποτελεσμάτων για να περάσει στα νοκ-άουτ. Στους «16» οι Χρβάτσκι με τις γκολάρες Ρέμπιτς, Μόντριτς και Ράκιτιτς!

Μέσι, Μέσα και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνει εκτός συνέχειας η Αργεντινή η οποία απέτυχε μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της να κάνει νίκη στα δύο πρώτα ματς σε Mundial. Η Albiceleste διασύρθηκε από την Κροατία που έδειξε τρομερή ποιότητα σε όλες τις γραμμές και με ιστορική νίκη (0-3) βρίσκεται ήδη στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Η Αργεντινή – που υπέστη τη 2η πιο βαριά ήττα σε φάση ομίλων Mundial μετά το 6-1 από την Τσεχοσλοβακία το 1958 – χρειάζεται πλέον συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί στους «16» καθώς αν η Ισλανδία νικήσει την Νιγηρία, θα χρειάζεται νίκη με πολλά γκολ σε βάρος των Αφρικανών και οι Ισλανδοί να μην πάρουν βαθμό από την Κροατία την τελευταία αγωνιστική.

Πιο δυνατά μπήκε η Κροατία στο ματς και στο 5′ λίγο έλειψε να τιμωρήσει την άμυνα τριών της Αργεντινής όταν ο Πέρισιτς έφυγε από πλάγια αλλά το αριστερό του έβγαλε ο Καμπαγιέρο. Στο 10′ οι Hrvatski θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει και πάλι το σκορ, όμως ο Βρσάλικο που έσπασε το οφσάιντ από δεξιά και είχε δύο να τον περιμένουν σε κενό τέρμα δεν μπόρεσε να βγάλει τη συρτή σέντρα με τη μία. Στο 13′ ο Μέσα κοντραρίστηκε μέσα από την περιοχή και στο 21′ η Αργεντινή βρήκε ευκαιρία από το πουθενά όταν η σέντρα του Ακούνια από αριστερά πήγε στο οριζόντιο και άουτ.

Ο Μέσι ήρθε σε επαφή με την μπάλα μετρημένες φορές, οι Κροάτες έδειχναν ότι είναι πιο ποιοτικοί στο κέντρο, όμως στο 30′ η Albiceleste έφτασε πολύ κοντά στο γκολ μετά το μπέρδεμα στην άμυνα των Βαλκάνιων, όμως με την εστία χωρίς keeper ο Εντσο Πέρες πλάσαρε άουτ με αμυντικό μπροστά του. Αν και το ματς δεν είχε ρυθμό, τρία λεπτά μετά η Κροατία θα μπορούσε να έχει σκοράρει όμως στην τρομερή σέντρα από δεξιά από τον Βρσάλικο ο Μάντζουκιτς έκανε το ψαράκι… άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Αντε Ρέμπιτς έφυγε στην κόντρα αλλά προτίμησε την ντρίμπλα και να ψάξει ένα απίθανο curler το οποίο έφυγε… απίθανα έξω και το πρώτο μέρος έφυγε με 0-0.

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι): Καμπαγιέρο, Ταλιάφικο, Οταμέντι, Μερκάδο, Σάλβιο (56′ Παβόν), Μασεράνο, Πέρες (68′ Πέρες), Μέσα, Ακούνια, Αγουέρο (54′ Ιγουαΐν).

Κροατία (Ζλάτκο Νάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (82′ Κόβατσιτς), Ρέμπιτς (57′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (92′ Τσόρλουκα).

 

gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί