Ανοίγουν μέσα στον Ιούνιο οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό του ΒΟΑΚ

Γεμάτη είναι η ατζέντα του Ιούνη στα κατασκευαστικά δρώμενα. Πρόκειται για ένα μήνα στον οποίον περιμένουμε πολλά. Καταρχάς θα γίνει στις 26 του μήνα ο διαγωνισμός των 150εκατ.ευρώ για την εργολαβία-σκούπα της Αμβρακίας Οδού. Την ίδια μέρα κιόλας θα γνωρίζουμε τον ανάδοχο που θα φέρει εις πέρας ένα έργο που έχει ξεκινήσει από το 2010 και μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να δώσει στην κυκλοφορία ούτε ένα χιλιόμετρο.

Σημαντικό γεγονός του μήνα είναι ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια των 25 Τραμ στην Αθήνα. Οι υπογραφές αναμένονται σύντομα και η ανάδοχος Alstom υπόσχεται να φέρει τα τελευταίας τεχνολογίας Τραμ της ανεβάζοντας πολλαπλά επίπεδα το μέσο. Ο διαγωνισμός είχε ξεκινήσει από τον Μάιο του 2017.

Μέσα στον Ιούνιο περιμένουμε δύο μεγάλες προκηρύξεις. Η πρώτη αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΒΟΑΚ που με αυτό τον τρόπο θα ανοίξει τον σχετικό διαγωνισμό για τον αυτοκινητόδρομο Χανιά-Άγιος Νικόλαος που έχει κόστος που φτάνει τα 1,8δισ.ευρώ.

Η δεύτερη προκήρυξη αφορά την έναρξη της Β`φάσης του διαγωνισμού για τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουμε 3 σχήματα που θα διεκδικήσουν το χρυσό συμβόλαιο των 1,8δισ.ευρώ. Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται εντός του μήνα.

Εξελίξεις περιμένουμε και στο θέμα της πρώτης -έστω μικρής- επέκτασης του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος. Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να “πέσουν” οι σχετικές υπογραφές και να ξεκινήσει το project των 25εκατ.ευρώ. Ενδιαφέρον θα έχει και ποιος το ανέλαβε καθώς είναι και ένα “πρόκριμα” για την επόμενη “μεγάλη” επέκταση του ΔΑΑ.

Δύσκολα θεωρητικά θα προλάβει μέσα στον Ιούνιο να υπογραφεί το έργο του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου καθώς η σχετική σύμβαση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Θα ήταν ωστόσο μία ευχάριστη έκπληξη να δούμε να τρέχει και να ξεκινά.

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένουμε να πέσουν επιτέλους και οι υπογραφές για τις Μονάδες Απορριμμάτων Πελοποννήσου. Είναι ένα αραχνιασμένο ΣΔΙΤ που ενώ από το 2014 είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, για γραφειοκρατικούς λόγους έμενε μετέωρο. Τώρα ήρθε η ώρα για να ξεκινήσει και να δώσει λύσεις στο δύσκολο πρόβλημα των απορριμμάτων.

ypodomes.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί