Η Νάταλι Πόρτμαν αρνείται να βραβευθεί στο Ισραήλ μετά τις δολοφονίες Παλαιστινίων

Η ισραηλινής και εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν αποφάσισε να μην μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα λάμβανε το βραβείο Genesis, ύστερα από τις πρόσφατες δολοφονίες Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό.

Δείτε: Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

Η ηθοποιός σχολίασε ότι «τα πρόσφατα γεγονότα στο Ισραήλ ήταν ιδιαίτερα θλιβερά και ενοχλητικά για αυτήν» και για αυτό το λόγο δεν αισθάνεται άνετα να παρευρεθεί σε κανένα δημόσιο γεγονός στο Ισραήλ.

Μετά την ανακοίνωση της ηθοποιού οι διοργανωτές των Genesis Prize ακυρώνουν τη φετινή τελετή βράβευσης, που θα γινόταν τον Ιούνιο στο Ισραήλ. Μάλιστα, ο υπουργός πολιτισμού του Ισραήλ Miri Regev καταδίκασε την απόφαση της ηθοποιού, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι η Νάταλι Πόρτμαν «βρέθηκε ανάμεσα στους υποστηρικτές του κινήματος BDS για την Παλαιστίνη».

Τα βραβεία Genesis δίνονται κάθε χρόνο σε γνωστούς ανθρώπους εβραϊκής καταγωγής που «λειτουργούν ως έμπνευση για τις επόμενες γενιές Εβραίων χάρη στις επαγγελματικές επιτυχίες τους και στην αφοσίωση στις εβραϊκές αξίες και στον εβραϊκό λαό». Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό, το οποίο δίνεται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς που επιλέγουν τα τιμώμενα πρόσωπα.

Η φετινή βράβευση της Νάταλι Πόρτμαν είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο. Μετά τη στάση των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής» η Πόρτμαν ακύρωσε το ταξίδι της. Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά στις πολιτικές του Ισραήλ, καθώς έχει επανειλημμένα μιλήσει για τα ρατσιστικά σχόλια του Νετανιάχου τα οποία την εξοργίζουν.

info-war.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί