Κρήτη: «Ναρκωτικά» για τις Αρχές οι χυλοπίτες και τα σαπούνια κάνναβης! (φωτο)

Οι νόμιμοι παραγωγοί κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα δείχνει τελικά να είναι παντελώς απροστάτευτοι. Παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο παρά τα όσα ο νόμος επιτάσσει, οι αρμόδιες Αρχές τόσο Λιμενικές όσο και δικαστικές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους καλλιεργητές και μεταποιητές του φυτού ως κοινούς εγκληματίες-παραβάτες του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών .

Δείτε: Ήρθε στην Κρήτη με προϊόντα κάνναβης και τα βρήκε ο σκύλος της αστυνομίας

Η παρακάτω φωτογραφία άλλωστε, καθώς και η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου για τη σημερινή σύλληψη που τη συνοδεύει είναι αποκαλυπτική: Σε αυτήν ως προϊόντα εγκλήματος απεικονίζονται σαπούνια κάνναβης, χυλοπίτες με κάνναβη, ανθοί κλωστικής κάνναβης από νόμιμη σπορά του 2016 και βρώσιμο σπορέλαιο κλωστικής κάνναβης. Μάλιστα σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απαθανατίζεται και το λογότυπο ενός από τους πλέον σοβαρούς Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς της χώρας, της Kannabio, ωσάν να αποτελούσε αυτό logo κάποιου διαβόητου καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής.

Όσα εξελίχθηκαν σήμερα το πρωί στα Χανιά…

…Θυμίζουν εικόνες μιας άλλης εποχής. Ο κ. Κανδύλας αφού συνελήφθη από το Λιμενικού, οι Αρχές παρήγγειλαν να γίνει έλεγχος και στο σπίτι του. Εκεί ανακαλύφθηκαν οι χυλοπίτες… και κατά την ελληνική παράδοση συνελήφθησαν.  Η εισαγγελέας μάλιστα άσκησε δίωξη στον κ. Κανδύλα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και τον άφησε ελεύθερο πριν λίγη ώρα ορίζοντας ως δικάσιμη της υπόθεσής του την 15η Οκτωβρίου.
.
«Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, πέντε χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου, τρία μετά τις εφαρμοστικές διατάξεις του νόμου, δύο χρόνια μετά τη νόμιμη σπορά κλωστικής κάνναβης…
 Κοιτάζω και ξανακοιτάζω το ημερολόγιο να σιγουρευτώ ότι είναι 2018…είπε σε τηλεφωνική συνομιλία, στο cannabisnews.gr.
 .
Ο Σεραφείμ Κανδύλας είναι πρόσωπο γνωστό τόσο στις Αρχές των Χανίων όσο και στο πανελλήνιο μιας και καλλιέργησε νόμιμα κλωστική κάνναβη στα Χανιά το 2016, ενώ αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία του κινήματος για την ορθολογικής και αντιαπαγορευτική αντιμετώπιση του φυτού αφού εκτός των άλλων υπήρξε ιδιοκτήτης του Kannabis Shop που λειτούργησε στην πόλη το 1998, πριν οι τότε Αρχές το κλείσουν συλλαμβάνοντας τα εσώρουχα από κάνναβη που αυτό πωλούσε… Η δικαστική μάλιστα περιπέτεια μετά από τόσα χρόνια συνεχίζεται και ο ίδιος δεν έχει αποζημιωθεί για τη ζημιά που υπέστη τότε.
 .
Εκτός των άλλων ο κ. Κανδύλας εκπροσώπησε τον συνεταιρισμό Kannabio κατά την πρόσφατη συζήτηση του νέου νόμου στη Βουλή, ενώ είναι και ένας από τους ομιλητές της διημερίδας της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος που πραγματοποιείται στο τέλος του μήνα.
 .
Πολλά μπορεί κανείς να σχολιάσει για τη συνεννόηση, την ενημέρωση ή ακόμη και την προθυμία των Αρχών να αντιληφθούν τα νέα δεδομένα σχετικά με το φυτό, ίσως ακόμη και για την πρόθεση της Κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο -που εάν σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζονταν δε θα συλλαμβάνονταν αθώοι πολίτες. Οι παραπάνω όμως εικόνες ίσως είναι πιο εύγλωττες.

2 Νοεμβρίου 2017, Τεχνόπολη, Αθήνα, Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός της χώρας παραλαμβάνει δείγματα προϊόντων της Kannabio κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΚΑΛΟ. Πρόκειται για τα προϊόντα που απεικονίζονται και στην παραπάνω φωτογραφία του Λιμενικού και συνοδεύουν την ανακοίνωση με τίτλο «Σύλληψη Ημεδαπού».

 .

Χανιά Οκτώβριος 1998. «Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό λόγω έλλειψης εμπορευμάτων. Το Υπουργείο Δημόσια Τάξης Ψώνισε Χονδρικώς».

 .

Το ιστορικό «ναρκωτικό γιλέκο»που συνελήφθη στο κατάστημα του κ. Κανδύλα το 1998. 

Ο κ. Κανδύλας σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης της Βουλής κατά την πρόσφατη συζήτηση του νόμου για τη φαρμακευτική κάνναβη.

cannabisnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί