Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις Καμμένου

Να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σχετικά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως οι πολιτικοί εκλέγονται για να έχουν την ευθύνη του τομέα που τους αναθέτει ο Πρωθυπουργός και να προσφέρουν λύσεις.

Καμμένος: Μπορεί να χρειαστούν και 15 χρόνια να γυρίσουν οι δύο στρατιωτικοί

«Ο κ. Τσίπρας φέρει βαρύτατες ευθύνες και πρέπει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωση του συγκυβερνήτη του ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μπορεί να βγουν από τις τουρκικές φυλακές σε 15 χρόνια» ανέφερε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο πως ο τρόπος που πολιτεύεται, προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά, δεν συνάδει με τη θέση, τη στάση και τον ρόλο ενός υπουργού Εθνικής Άμυνας σε περίοδο κρίσης.

«Απέναντι σε δύο οικογένειες που αγωνιούν μαζί με το στράτευμά μας και σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, η απάντηση δε μπορεί να είναι αυτή. Οι υπουργοί δεν είναι σχολιαστές. Κρίνονται από την αποδοτικότητα και τις αποφάσεις που παίρνουν σε κρίσιμες στιγμές. Ο κ. Καμμένος δεν είναι ο μοναδικός. Στην οικογένεια του ανθρώπου που μπήκαν ληστές στο σπίτι του, τον πυροβόλησαν πισώπλατα και χαροπαλεύει για τη ζωή του, δεν μπορείς να λες ότι “δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο”, όπως δήλωσε χθες ο κ. Τόσκας» είπε ο κ. Κικίλιας.

Αμαφερόμενος στην αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων και τη συντήρησή τους ο κ. Κικίλιας είπε ότι η Ν.Δ. «δεν θα μπορούσε να βάλει ανάχωμα στην περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας, ώστε να μπορεί να διασφαλίζεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση και, κυρίως, ότι θα γίνει υπηρετώντας δύο πολύ σημαντικά πράγματα: την εθνική ανεξαρτησία και τις ανάγκες που υπάρχουν, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις όποιες καθυστερήσεις και τα όποια προβλήματα και τον σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων».

ΑΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί