Με εκπροσώπους του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης είχε συνάντηση το πρωί της Δευτέρας 2/4/2018 στο Ηράκλειο με εκπροσώπους  του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», με αφορμή την πρότυπη οικολογική δράση «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» που επιθυμεί να πραγματοποιήσει το Ίδρυμα, σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις, στα Λευκά Όρη της Κρήτης.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν η κα Κατερίνα Μητσοτάκη, Πρόεδρος ΔΣ του Ιδρύματος, καθώς και οι κκ Μαυραγάνης Απόστολος Νομικός Σύμβουλος και Κυριάκος Βιρβιδάκης μέλος του ΔΣ και εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συμμετείχαν οι κκ Πολύμνια Σκλαβάκη Διευθύντρια Δασών Χανίων, Γεωργία Ξυλούρη Δασολόγος της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών και οι νομικοί Ελένη Κουτεντάκη και Ιρένε Κατζιλάκη.

 

Θέμα της συνάντησης εργασίας αποτέλεσε η εξεύρεση τρόπων υλοποίησης του οράματος του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το πρασίνισμα των κρητικών βουνών και ειδικότερα των Χανίων. Συζητήθηκε το αίτημα του Ιδρύματος για την οικολογική και περιβαλλοντική αναβάθμιση δασικών εκτάσεων στις ΤΚ Θερίσσου και Περιβολίων του Δήμου Χανίων.

 

Ειδικότερα, έγινε εκτενής αναφορά στο πλαίσιο υλοποίησης μιας σειράς διοικητικών και τεχνικών διαδικασιών που απαιτούνται για την πραγματοποίηση εργασιών ανάδειξης καθώς και εργασιών αναδάσωσης, για την οικολογική αποκατάσταση περιοχής του ορεινού όγκου της Δυτικής Κρήτης και τη δυνατότητα άμεσης έναρξης των σχεδιαζόμενων δράσεων, ώστε να υλοποιηθούν έως το φθινόπωρο.

 

Η Συντονίστρια διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Ιδρύματος για τη συνδρομή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην επιτυχή ευόδωση των προτεινόμενων δράσεων μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του Φορέα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί