Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για απάτη

Παρουσίασαν ψευδές γεγονός ως αληθινό με σκοπό να βεβαιωθεί αναληθές περιστατικό σε δημόσιο έγγραφο προκειμένου να εξαπατηθεί Δημόσια Αρχή.

Συνελήφθησαν, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, δύο ημεδαποί ηλικίας 31 και 34 ετών κατηγορούμενοι για απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, ο 34χρονος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα οδηγώντας  Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου, το οποίο στερούνταν ασφαλιστηρίου συμβολαίου και στο σημείο  κλήθηκε το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, για να καταγραφεί το περιστατικό.

Ακολούθησε ένταση την οποία υπέβαλλαν οι δύο ημεδαποί (ιδιοκτήτης και οδηγός) κατά της Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης Επιβολής Προστίμου για ανασφάλιστο όχημα, προσκομίζοντας ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, είχε εκδοθεί ηλεκτρονικά, σε μεταγενέστερο χρόνο από το χρόνο του εν λόγω ατυχήματος.

Σε βάρους τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης σχετικής με τις ασφάλειες και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, με σκοπό  να βεβαιωθεί σε δημόσιο έγγραφο αναληθές περιστατικό προκειμένου να εξαπατηθεί Δημόσια Αρχή.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί