Εφημερίδα «Εστία»: Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ σε συζητήσεις με Μητσοτάκη για να συμμετέχουν στην κυβέρνηση όταν γίνει ανασχηματισμός

«Διεύρυνση της πλειοψηφίας» με «νέα επίθεση στον χώρο του κέντρου» ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία».

Η εφημερίδα που διευθύνει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, υποστηρίζει πως ο αρχηγός της ΝΔ ετοιμάζει διεύρυνση της πλειοψηφίας με μικρό ανασχηματισμό με βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής οι οποίοι φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι από τον «άτυπο διάλογο για προγραμματική σύγκλιση» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εστία στην σημερινή πρώτη σελίδα αναφέρει:

Σοβαρότατες πολιτικές διεργασίες στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής πυροδοτεί ο άτυπος διάλογος που άρχισε στο εσωτερικό του κόμματος για προγραμματική σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των εκλογών της απλής αναλογικής. 

Μετά την τοποθέτηση Γεννηματά στην Βουλή ότι “η έξυπνη σοσιαλδημοκρατία θα κόψει τα δεσμά με τον νεοφιλελευθερισμό” και μετά την πρόσφατη ανάρτηση Γεννηματά στα Social Media “κατά του κράτους της Δεξιάς”, μία δήλωση του Δημήτρη Ρέππα έρχεται τώρα να προκαλέσει περαιτέρω αναστάτωση, αντισυσπειρώσεις και τάσεις αναχωρητισμού βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως σε περίπτωση συνεργασίας της Φώφης Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα είναι: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιάννης Μανιάτης, Χαρά Κεφαλίδου.

Πώς αντέδρασε το ΚΙΝΑΛ

Ως «ανάξιο σχολιασμού» διέψευσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», πως βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συμμετέχουν στην κυβέρνηση όταν γίνει ανασχηματισμός.

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, και οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Απόστολος Πάνας με κοινή δήλώσή τους αναφέρουν σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, με την λιτή δήλωση: «Το σημερινό προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα είναι ανάξιο ακόμα και σχολιασμού».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «νέα επίθεση στο χώρο του Κέντρου» από τον Κ. Μητσοτάκη και «”φλερτ” μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και βουλευτών του ΚΙΝΑΛ» ενόψει ανασχηματισμού.

Αναφέρει επίσης πως βρίσκεται σε εξέλιξη «άτυπος διάλογος» μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προκαλεί «αναστάτωση», «αντισυσπειρώσεις και τάσεις αναχωρητισμού βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ».

Για ρεπορτάζ «copy paste, που εμφανίζεται ανά 20ήμερο σε διάφορα Μ.Μ.Ε.», έκανε λόγο μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Ο. Κωνσταντινόπουλος.

«Μείναμε στα δύσκολα όταν από το 44% πήγαμε στο 4,6%. Μείναμε σταθερά ΠΑΣΟΚ. Δε φοβηθήκαμε, δε λυγίσαμε, αναζητώντας καρέκλες και πουλώντας τις αρχές και τις αξίες μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι πολίτες που μας ψήφισαν και μας έδωσαν το 8,1%, μας ψήφισαν για να παραμείνουμε στο ΠΑΣΟΚ και όχι να τους υποδείξουμε σε ποιο κόμμα θα πάνε. Κατανοώ ότι η «μόδα» στην πολιτική σήμερα είναι η εύκολη λύση της μεταγραφής».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ απέδωσε τον γεγονός ότι «τον τελευταίο καιρό η συζήτηση αυτή έχει ενταθεί από τα ΜΜΕ και με αφορμή συνεντεύξεις στελεχών μας που με ‘’έξυπνο’’ τρόπο θέτουν ζήτημα διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συζήτηση που είναι απαξιωτική, αποκαρδιωτική για τον κόσμο μας και αμφισβητεί τον πυρήνα των αποφάσεών μας για την αυτόνομη πορεία μας. Είναι στη λογική ύπαρξης δύο κομμάτων και της εύκολης κυριαρχίας και νίκης της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον κ. Τσίπρα».

Πάντως, από την επίσημη διάψευσης της Χαριλάου Τρικούπη λείπει το όνομα του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος, αν και δεν είναι εν ενεργεία βουλευτής, θεωρείται ενεργό μέλος του Κινήματος Αλλαγής.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter, δεν διέψευσε αλλά ούτε επιβεβαίωσε το σημερινό δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από documentonews.gr, tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί