Σε κανένα ερώτημα για το φιάσκο των voucher δεν απάντησε ο Βρούτσης (Βίντεο)

Σε κανένα ερώτημα για το φιάσκο των voucher και την προσβολή των επιστημόνων με την τηλεκατάρτιση δεν απάντησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με βασικό του επιχείρημα ότι οι διαδικασίες αυτές ακολουθούνται από το 2011 στη χώρα αποκρύπτοντας ωστόσο ότι αφορούσαν άλλου είδους προγράμματα.

Σε τι δεν απάντησε ο Γιάννης Βρούτσης

1. Στο ότι οι πιστοποιήσεις τα προηγούμενα χρόνια όπως και οι χρεώσεις των εταιρειών αυτών αφορούσαν άλλου είδους σεμινάρια, όχι κατάρτισης επιστημόνων αλλά καταρτίσης ειδικευμένων εργατών όπως ηλεκτροσυγκολλητές. Αφορούσαν προγράμματα σε τάξη παρουσία δασκάλου και με εξετάσεις.

2. Επίσης στο ότι  υπήρχε η δυνατότητα από την Ε.Ε. να δοθεί η επιδότηση στους επιστήμονες χωρίς κατάρτιση. Έτσι αντί να πάρουν μόνο 600 ευρώ ο καθένας και να χρεωθεί το κράτος θα μπορούσε το κράτος να είχε γλιτώσει λεφτά και να πάρουν το 800άρι οι επιστήμονες.

3. Τέλος ρωτήθηκε αν χρωστάει μια συγγνώμη, η κυβέρνηση στους επιστήμονες για αυτή την διαδικασία που δεν τους προσφέρει τίποτα και επιπλέον αν θα επιμείνετε να δώσετε στην Κομισιόν για έγκριση αυτό το πρόγραμμα γιατί πιθανόν να είμαστε υπόλογοι.

Ο κ. Βρούτσης δεν απάντησε τίποτα στα συγκεκριμένα αυτά ερωτήματα αντ’ αυτού «συγγνώμη πρέπει να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον έφερε ως επιχείρημα ότι 160.000 επιστήμονες έχουν μπει στο πρόγραμμα κάτι που είναι λογικό επακόλουθο διότι έχουν ανάγκη τα χρήματα.

Όταν ο Φ. Κλαυδιανός επισήμανε ότι δεν απάντησε στα ερωτήματα ο Υπουργός Εργασίας εκείνος είπε ειρωνικά: «Δεν ξέρω τι εννοείται εσείς ως ερωτήσεις. Έδωσα πλήρη καταγραφή».

Ο κ. Οικονόμου παρενέβη και έκλεισε τη συζήτηση γιατί «έκλεινε η εκπομπή» χωρίς ωστόσο να σώσει τον υπουργό από την αυτογελοιοποίηση να ψέγει την προηγούμενη κυβέρνηση για τις ανεπάρκειες και τις αδυναμίες της σημερινής.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το φιάσκο των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης για το επιστημονικό προσωπικό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει την περασμένη Παρασκευή.

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας σε Κ. Μητσοτάκη: Καλοστημένη πολιτική απάτη το προεκλογικό αφήγημα που ήθελε να σας παρουσιάζει ως υποστηρικτή και προστάτη της «μεσαίας τάξης»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί