Από 500 έως 1.000 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το ύψος του μερίσματος που θα δοθεί ανά κατηγορία δικαιούχου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών περιμένει στοιχεία για τις πληρωμές φόρων και τις εισπράξεις από την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Το ποσό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, επιβεβαίωσε μιλώντας ΣΚΑΪ ότι θα ανέλθει από 500 έως 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, η κυβέρνηση θα το διανέμει σε 200.000 νοικοκυριά από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται για το 2019.

Πρόκειται για οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού οι οποίες, σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, θα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνα νοικοκυριά καθώς και οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ψαλίδισε τις προσδοκίες για διανομή μερίσματος σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες, με βάση το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα που έχει επιτευχθεί.

Όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η καταβολή των ποσών θα είναι εφάπαξ, δεν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα, και θα γίνει σε μετρητά πριν τα Χριστούγεννα.

Το θέμα εξετάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, οι οποίες θα κλειδώσουν πιθανότατα μετά το Eurogroup της Τετάρτης όπου η Ελλάδα είναι κεντρικό θέμα συζήτησης.

Τέλος, από τον φετινό δημοσιονομικό χώρο θα εξοφληθεί και μέρος των οφειλών που έχει το δημόσιο προς τη ΔΕΗ από τα επιδοτούμενα τιμολόγια των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί