Βίαιη καταστολή και μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών στη Μόσχα (Βίντεο)

Η αστυνομία προφυλάκισε 381 διαδηλωτές από τους κεντρικούς δρόμους της Μόσχας, στην διάρκεια της τρίτης μαζικής διαδήλωσης που έγινε με βασικό σύνθημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα σκληρές, καθώς η αστυνομική βία και η καταστολή χαρακτηρίζονται «εκτός ορίων».

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης είχαν προαναγγείλει την τρίτη εβδομαδιαία διαμαρτυρία τους, παρά την βίαιη καταστολή της διαδήλωσης τους, την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και συνελήφθησαν περισσότεροι από 1000 διαδηλωτές.

Δηλώνουν εξοργισμένοι καθώς υποψήφιοι της αντιπολίτευσης αποκλείστηκαν από την συμμετοχή τους σε τοπικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα.

Περισσότεροι από 6.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους στην σημερινή διαδήλωση, σύμφωνα με την σελίδα διοργάνωσης της, στο Facebook.

Οι αρχές από την πλευρά τους, έχουν προειδοποιήσει ότι η σημερινή -χωρίς την άδεια των αρχών- διαδήλωση θα αποτελέσει “άμεση παραβίαση του νόμου.”

ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί