Ολοκληρώνεται σήμερα η ψήφιση του φορολογικού

Ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Χθες, οι ρυθμίσεις υπερψηφίστηκαν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛΛ.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και επί της αρχής και επί των άρθρων.

Η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, ενώ το ΜΕΡΑ 25 καταψήφισε επί της αρχής και δήλωσε ότι υπερψηφίζει τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, πρώτη προτεραιότητα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% από το 2019 με την δέσμευση της ΝΔ για μείωση του φόρου των ακινήτων 30% μεσοσταθμικά να ισχύει στο ακέραιο.

Ως δεύτερη προτεραιότητα, έθεσε την διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου ρύθμισης των 120 δόσεων και κατέστησε σαφές ότι «αυτή η εξαιρετικά ευνοϊκή ρύθμιση» είναι η τελευταία. Προανήγγειλε ότι μετά την λήξη της, εισάγεται ένα σταθερό, οικονομικά εύλογο και δίκαιο σύστημα πάγιων ρυθμίσεων, που θα αποτρέπει την ανάγκη καταφυγής σε έκτακτες ρυθμίσεις.

Εξάλλου, εισάγεται σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ενώ έως αύριο θα κατατεθεί το διυπουργικό νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, το πανεπιστημιακό άσυλο και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί