Οι 7 νέοι, οι 5 που επανεκλέγονται κι ένας που επιστρέφει

Ανανέωση σε σημαντικό βαθμό επέλεξαν χθες οι οι δημότες των 13 δήμων της Κρήτης που κλήθηκαν να επιλέξουν το δήμαρχο με την ψηφοφορία της δεύτερης Κυριακής.

Στους 4 μεγάλους δήμους της Κρήτης υπήρξε ένα νέο πρόσωπο, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης στα Χανιά, ενώ στους άλλους τρεις επανεξέλεγησαν, ο Βασίλης Λαμπρινός στο Ηράκλειο, ο Γιώργος Μαρινάκης στο Ρέθυμνο και ο Αντώνης Ζερβός στον Άγιο Νικόλαο.

Τα άλλα 6 νέα πρόσωπα είναι, ο Μενέλαος Μποκέας στο Μαλεβίζι, που κέρδισε τον επί 9 χρόνια δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη, ο Γιάννης Σέγκος στη Χερσόνησο, που κέρδισε τον δήμαρχο Γιάννη Μαστοράκη, Μανόλης Φραγκάκης στο δήμο Μινώα Πεδιάδας, που κέρδισε τον μέχρι τώρα δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη, ο Μιχάλης Κοκολάκης που επικράτησε έναντι του δημάρχου Νίκου Σχοιναρακη, ο Γρηγόρης Νικολιδάκης στη Φαιστό, που κέρδισε τον Γιάννη Νικολακάκη, ο Γιώργος Ζερβάκης στη Σητεία, που κέρδισε τον Νίκο Κουρουπάκη, ο οποίος υπήρξε δήμαρχος παλιότερα.

Εκτός από τους 3 δημάρχους, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, που επανεκλέχτηκαν, ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη των δημοτών στους δημάρχους, Αποκόρωνα, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, και Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη.

Νέος, αλλά με παλιότερη θητεία, είναι ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, που κέρδισε στο νήμα τον νυν δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί