Η Λαϊκή Συσπείρωση για το νέο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

Ο Μ. Καρκαβάτσος, υποψήφιος δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα συμβασιούχου υπαλλήλου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στέλνουμε τις ευχές μας στον εργαζόμενο συμβασιούχο στην Κοινωφελή Εργασία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και την οικογένειά του για ταχεία ανάρρωση από το εργατικό ατύχημα που συνέβη στις 7/5 στον Τσούτσουρο σε εργασίες καθαρισμού της παραλίας από εκτροπή φορτηγού το οποίο βρίσκονταν σε λειτουργία ανατροπής. Το ατύχημα είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού και τη διακομιδή του στο Bενιζέλειο Nοσοκομείο.

Η σημερινή δημοτική αρχή από κοινού με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια με αυτές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχει ατόφια την πολιτική ευθύνη για τις ελλείψεις σε μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων των υπηρεσιών που έχει στην ευθύνη της και έχει τη συναίνεση όλων των υπόλοιπων παρατάξεων του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, πλην ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Γι αυτό και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κατέβουν όλοι μαζί ενιαία στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με την πολιτική στήριξη των κομμάτων τους (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στον κλάδο των ΟΤΑ δεν οφείλονται στην «κακιά στιγμή», μα στην έλλειψη μόνιμου προσωπικού, στην επικράτηση των ελαστικών μορφών εργασίας, που φέρνει εντατικοποίηση, στην έλλειψη μέσων και μέτρων προστασίας, στη μηδαμινή εκπαίδευση του προσωπικού, στην ανάθεση επικίνδυνων εργασιών σε μη εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτή η πολιτική, την οποία υπηρετεί και Δημοτική Αρχή μαζί με όλες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, θεωρεί ως κόστος την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχουμε πάγιο αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του Δήμου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τις προσλήψεις Τεχνικών Ασφάλειας και Ιατρών Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου πρέπει να κάνουν κριτήριο ψήφο τους τη στάση κάθε ψηφοδελτίου απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και να οργανώσουν την πάλη τους για εργασιακές σχέσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών τους, σε έναν αγώνα στον οποίο μόνιμος συμπαραστάτης τους θα είναι το ΚΚΕ και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί