Τζανακόπουλος: Πάμε στις εκλογές για να κερδίσουμε γιατί αποτελούμε την μόνη εγγύηση για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας (Βίντεο)

“Από τη μια είναι το στρατόπεδο που θέλει την ήττα του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς και από την άλλη το στρατόπεδο που ηγεμονικό ρόλο παίζει η Ν.Δ. και εκπροσωπεί πολιτικά τις δυνάμεις της λιτότητας και της ακροδεξιάς στη χώρα” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ1 μιλώντας για την κρίσιμη πολιτική μάχη στη χώρα μας και την Ευρώπη.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στη πολιτική σύγκρουση των επικείμενων εκλογών στη χώρα μας και στην Ευρώπη και την κρισιμότητα της πολιτικής μάχης που θα δοθεί.

“Συγκρούονται στην Ευρώπη δύο στρατόπεδα, το στρατόπεδο των δημοκρατικών δυνάμεων με ταυτόχρονο ξεπέρασμα των πολιτικών λιτότητας που καλλιέργησαν το έδαφος να αναπτυχθεί το άλλο στρατόπεδο της ακροδεξιάς και του ακραίου λαικισμού. Μια εξαιρτεικά σκληρή πολιτική μάχη που θα σημαδέψει το αποτέλεσμά της, το μέλλον της ηπείρου, το μέλλον της Ευρωπαϊκής ενοποίησης διότι θα κριθούν οι πολιτικές που θα κάνει τα επόμενά της βήματα πέρα και έξω από τη συνθήκη της κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας. Κρίνονται πολλά και στη χώρα μας και στην Ευρώπη”.

Η Ν.Δ. προπαγανδίζει πολιτικές κοινωνικής ισοπέδωσης

“Στην Ελλάδα υπάρχει νέα πολιτική συνθήκη καθώς η ΝΔ φαίνεται ότι οξύνει τον λόγο της σε δύο κατευθύνσεις λαϊκιστική πατριδοκάπηλη δύναμη και από την άλλη προτείνει πολιτικές ακραίας λιτότητας πολιτκές επιστροφής στις πιο μαύρες μέρες των μνημονιακών προγραμμάτων. Η ΝΔ προπαγανδίζει πολιτικές κοινωνικής ισοπέδωσης”.

“Έτσι από τη μια είναι το στρατόπεδο που θέλει την ήττα του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς και από την άλλη το στρατόπεδο που ηγεμονικό ρόλο παίζει η Ν.Δ. και εκπροσωπεί πολιτικά τις δυνάμεις της λιτότητας και της ακροδεξιάς στη χώρα”.

Κανένα ερωτηματικό για τους αυτουργούς των επιθέσεων – Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οργανωμένης προσπάθειας χαοτικών καταστάσεων

Αναφορικά με το ξεκαθάρισμα οπαδικών λογαριασμών ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι “δεν θα αφήσουμε κανένα ερωτηματικό σε σχέση με τους αυτουργούς των επιθέσεων”, ενώ δεν απέκλεισε το “ενδεχόμενο οργανωμένης προσπάθειας πρόκλησης χαοτικών καταστάσεων από άτομα που κρύβονται πίσω απ΄οτον χώρο των οργανωμένων οπαδών και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται”.

Επιχειρείται μια προσπάθεια από τους διανοούμενους της ελιτ,να τσουβαλιάσουν τα κινήματα με το στρατόπεδο του λαϊκισμού εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών στα κοινωνικά ζητήματα στον αντίποδα των λαϊκιστικών πολιτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι στη πολιτική πράξη κινείται στον αντίποδα των λαϊκιστικών πολιτικών πρόσθεσε.

Η μόνη περίπτωση να γίνει μείωση στο αφορολόγητο είναι με κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη

Ο Αύγουστος του 2018 ήταν ορόσημο. Διευρύνθηκε το πεδίο ελευθερίας βγαίνοντας από τη μνημονιακή επιτροπεία και βρισκόμαστε στη φάση της μεταμνημονιακής παρακολούθησης. Διευρυμένη ελευθερία της κάθε κυβέρνησης πλέον που μπορεί να υλοποιεί την πολιτικής με πολύ λιγότερους περιορισμούς. Τα μέσα για την επίτευξη των στόχων εμπίπτουν στην αποκλειστική ευχέρεια της κυβέρνησης, εκτός από 2-3 μέτρα.

Πολλοί μιλούσαν για την περικοπή των συντάξεων. Ο προϋπολογισμός και η εικόνα της οικονομίας δείχνει ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δε χρειαζόταν. Το ίδιο ισχύει και για το 2020 όπου φαίνεται ότι δεν είναι  αναγκαία η μείωση του αφορολόγητου. Διαρκώς δημιουργούμε μεγαλύτερο χώρο για δημοσιονομική επέκταση.

Εφόσον η χώρα έχει κυβέρνηση με το Τσίπρα πρωθυπουργό δε θα χρειαστεί να γίνει η μείωση. Η μόνη περίπτωση να εφαρμοστεί η μείωση του αφορολογήτου αφορά το ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη. Όπως είχα πει και για τις συντάξεις, μην βάζετε όλα σας τα λεφτά στη μείωση του αφορολόγητου, είπε χαρακτηριστικά ο Δημ. Τζανακόπουλος.

Αν ο Κυρ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά θεωρούσαν ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα στην οικονομία όπως λένε, θα  πολιτεύονταν με ατζέντα την οικονομία. Το μόνο που δεν κάνουν είναι αυτό. Δεν τους απασχολεί. Επενδύουν στα fake news αντιστρέφοντας την πραγματικότητα εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ελληνική οικονομία το 2019 δε μοιάζει σε τίποτα με το χάος του 2014 και την καταστροφή συνολικά στην κοινωνία που έφεραν οι τότε κυβερνήσεις. Στοχεύουμε στο να δημιουργούμε όρους ελάφρυνσης για την κοινωνική πλειοψηφία.

Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση

Όσο μειώνεται η ανεργία και απομακρυνόμαστε από τα μνημόνια θα δημιουργούνται όροι προσδοκιών για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και για την κυβέρνηση η οποία πήρε μια οικονομία από τα συντρίμμια και την έφερε σε ένα σημείο που ουδείς θα φανταζόταν.

Τα τελευταία 7 χρόνια οι δημοσκοπήσεις δε λειτουργούν ως εργαλεία αποτύπωσης (της κοινωνικής πραγματικότητας) αλλά ως επικοινωνιακό εργαλείο δημιουργίας καταστάσεως πολιτικού κύματος και εντυπώσει παράστασης νίκης υπέρ των κομμάτων του παλιού καθεστώτος

Γνωρίζουμε το λαϊκό ένστικτο και ότι ο ελληνικός λαός δε θα επιτρέψει την παλινόρθωση και δεν θα δώσει την ευκαιρία στον κ Μητσοτάκη και στους αυλικούς του να ξανακυβερνήσουν τη χώρα

«Δεν είμαστε οπαδοί της χαλαρής ψήφου κατεβαίνουνε στις εκλογές για να κερδίσουμε γιατί αποτελούμε την μοναδική εγγύηση για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας». Η αποχή είναι ο εχθρός της δημοκρατίας. Καλοδεχόμαστε το ρεύμα που έρχεται στο ΣΥΡΙΖΑ.

avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί