Ένας μοναδικός θησαυρός στο φως!- 85 φωτογραφίες του 1890 από την Κρήτη, τη Σύρο, την Αθηνά, την Κόρινθο και άλλες περιοχές!

Έναν μοναδικό θησαυρό παρουσιάζει σήμερα το Candiadoc, με φωτογραφίες πριν από το 1890 που είχαν ληφθεί στην Κρήτη, τη Σύρο, την Κόρινθο, την Αθήνα και άλλες περιοχές της Αττικής, καθώς επίσης από τα Επτάνησα κα!

Πρόκειται για εικόνες που είχα απαθανατίσει  ο Γάλλος αστρονόμος, Aymar de La Baume Pluvinel (1860-1938), απόγονος Γάλλων ευγενών που είχαν υπηρετήσει και στη γαλλική βασιλική αυλή.

Ο κόμης Aymar Eugène de la Baume Pluvinel, όπως είναι το πλήρες όνομα και η ιδιότητά του, υπήρξε μέλος της Ακαδημίας Αστρονομίας της Γαλλίας και πρόεδρός της από το 1913 μέχρι το 1919, ενώ ήταν και καθηγητής στο Grandes écoles SupOptique.

Το 1909 βραβεύτηκε από τη Γαλλική Ακαδημία Επιστημών.

Ο ίδιος σε μια περιοδεία του στην Ελλάδα το 1890 απαθανάτισε μοναδικές εικόνες τις οποίες στη συνέχεια δώρισε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, που υπάρχουν σε ιδιαίτερη συλλογή.

Από αυτή τη συλλογή παρουσιάζουμε σειρά μοναδικών ντοκουμέντων από την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες, μάλιστα, είναι μερικές που δείχνουν τη διώρυγα της Κορίνθου, ενώ ακόμα κατασκευαζόταν.

Υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες από το ταξίδι με το πλοίο, αλλά και ο ίδιος ο φωτογράφος στο σπίτι που διέμεινε στη Χαλέπα. Μάλιστα υπάρχει σε όλες τις φωτογραφίες η ιδιόχειρη αναφορά του στο τί απαθανάτισε.

Σύρος

Κρήτη

Χανιά

 

Ο δρόμος προς τη Χαλέπα

Χαλέπα

 

Η παραλία της Σούδας

Αθήνα

 

Ο δρόμος από την Αθήνα στην Κόρινθο και φωτογραφίες της υπό κατασκευή διώρυγας αλλά και της περιοχής της Κορίνθου

 

Από την περιοχή της μονής στο Δαφνί και τις αρχαιότητες στην Ελευσίνα

 

Κέρκυρα

Εικόνα από τα Κύθηρα

Λευκάδα

 

Ακρωτήριο Μαλέα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί