Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστερήσεις

«Στόχος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία για την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα εντός Ιουνίου», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή την έναρξη αύριο των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Με δεδομένα τα δημοσιονομικά αποτελέσματα και την υλοποίηση των δεσμεύσεων και την αποκλιμάκωση των επιτοκίων δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστέρηση από καμία πλευρά, συμπλήρωσε και θύμισε την θέση του Αλέξη Τσίπρα ότι η εμμονή στην παραμονή σε προγράμματα (σ.σ. μέσω παράτασης ή πιστοληπτικής γραμμής) θυμίζει «νεοραγιαδισμό».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των δανειστών για το χρέος θύμισε ότι έχει ήδη συμφωνηθεί η επιμήκυνση των ομολόγων, ενώ ένα ακόμα ζήτημα είναι ο «γαλλικός μηχανισμός», που αποτελεί το δεύτερο μέρος της ρύθμισης για το χρέος και επ ‘ αυτού συζητείται το θέμα του αυτοματισμού. Εκτίμησε δε ότι δεν τίθεται εν αμφιβόλω η έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα.

Χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχει αντίδραση των δανειστών στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Η Β’ Αθήνας

Χαρακτήρισε αναγκαία μεταρρύθμιση την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας και κατηγόρησε την ΝΔ ότι λειτουργεί με «στείρα άρνηση». Αν δεν συναινέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό θα οφείλεται στις δεσμεύσεις του σε δελφίνους και τζάκια της Β’ Αθηνών, εκτίμησε.

Αναφορικά με την ψήφο στους Ελληνες του εξωτερικού είπε ότι η κυβέρνηση είναι θετική στην επιστολική ψήφο στα «παιδιά του brain drain». Επειδή η ΝΔ τους έδιωξε από τη χώρα ας μην υποκρίνεται ότι τα υπερασπίζεται, τόνισε και είπε ότι η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλία για το θέμα αλλά ανεξάρτητα από το θέμα της Β’ Αθηνών.

euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί