Στέλιος Παλάσσαρος: Να επαναφέρουμε την αίγλη και το φρόνημα ανοίγοντας το δρόμο για την Παγκρήτια Αναγέννηση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Στέλιος Παλάσσαρος, μέσω της οποίας παρουσιάζει την “Παγκρήτια Αναγέννηση”.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Σήμερα μετά από ώριμη σκέψη, ορμώμενοι από ιδιαίτερο καθήκον για τον τόπο μας, σας παρουσιάζουμε την “Παγκρήτια Αναγέννηση.” Μια προσπάθεια που στόχο έχει να επαναφέρει τα πράγματα σε τάξη και να αποκαταστήσει στη θέση που της αξίζει, την “Παγκρήτιο Ένωση.”
Εδώ και ένδεκα χρόνια, είμαστε μάρτυρες της συρρίκνωσης και απραξίας ενός ιστορικού σωματείου, το οποίο, εγκλωβισμένο από κάποιους που απαξίωσαν οράματα και προοπτική, κατέληξε να παρατηρεί τις εξελίξεις, αδυνατώντας πλέον να συμμετέχει σε αυτές και να πρωτοπορεί, όπως κατά το ένδοξο παρελθόν του. Άνθρωποι μέτριοι, ανασφαλείς και αφελείς, βρέθηκαν να διοικούν δίχως έμπνευση, οράματα και ιδέες, δημιουργώντας ένα περίκλειστο ποιμνιοστάσιο, όπου βολεύτηκαν υπό το βάρος του ονόματος, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις σημερινές προκλήσεις. 
Ιδιαίτερα τώρα που η δίνη των γεγονότων απαιτεί εγρήγορση και μέγιστη προσπάθεια, η απραξία της παρούσας διοίκησης παρέλυσε κάθε δυναμική, αποκλείοντας τους ανθρώπινους πόρους του πολυπληθέστερου σωματείου, βυθιζόμενη στο ναρκισσισμό και την εγωιστική της αυτοάμυνα.
Κλειστές οι πόρτες, απόντες οι αρμόδιοι, κάθε πληροφορία για το κοινό μόνο κατόπιν ‘ραντεβού’
Επειδή όμως στο Κρητικό στοιχείο, όλοι διατηρούμε τη μνήμη και αναπολούμε ιστορικές στιγμές που το τίμησαν και το ανέδειξαν στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων, έφθασε η ώρα να σταματήσουμε το μαρασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς του ιστορικού σωματείου από μια μερίδα αντάξιων της λήθης και του μικρόκοσμου της.
Με γνώμονα την αναγέννηση της Παγκρητίου, αρκετοί με προεξάρχοντα τον πρώην Πρόεδρο της Κρητικής Εστίας Στέλιο Παλάσσαρο δηλώνουμε το ‘παρών’. Διατηρώντας άρρηκτους δεσμούς με το προοδευτικό κρητικό στοιχείο, δημιουργούμε μαζί σας ένα ισχυρό πόλο έλξης για κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συμβάλλει στη προσπάθεια ανατροπής της στασιμότητας, δίνοντας εκκίνηση σε κάθε πρωτοβουλία μέσα από την “Παγκρήτια Αναγέννηση.” 
Επειδή η συσπείρωση πολλών για την πίστη και το θαυμασμό στις προκλήσεις, δημιουργεί τις ανατροπές που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας, συμμετέχοντας δραστικά στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου.
Επειδή η αμνησία είναι ο χειρότερος εχθρός της προόδου, ενώ η παραίτηση από την προσπάθεια καταστρέφει την κοινωνική συνοχή όλων των αποδήμων κρητών, οι οποίοι απαξιώντας τους διχαστικούς χειρισμούς της παρούσας διοίκησης, έχουν στρέψει τα νώτα τους στο παρελθόν που αυτή εκφράζει.
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε ενεργά κάθε ένας ατομικά αλλά και όλοι μαζί, να επαναφέρουμε την αίγλη και το φρόνημα ανοίγοντας το δρόμο για την Παγκρήτια Αναγέννηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί