Ικανοποίηση Βαρδάκη για την υιοθέτηση της τεχνικής λύσης για τον Α/Κ Καρτερού

Σύσκεψη με θέμα την αναβάθμιση του Α/Κ Καρτερού πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε, τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και τη συμμετοχή των: κ. Μαστοράκη (Δήμαρχος Χερσονήσου), κ. Τασιόπουλου (Διευθυντή Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών), κ. Παπαδόπουλου (Τμηματάρχη Οδοποιίας), κ. Τονιόλου (μελετητή του έργου), κ. Αγαπάκης (Δ/ντης συγκοινωνιακών έργων του Ο.Α.Κ.), καθώς και των κ. Χρηστάκη και κ. Χαλαμπαλάκη εκπροσώπων των κατοίκων της περιοχής.

Στην σύσκεψη τέθηκε το θέμα της αναβάθμισης του Κόμβου Καρτερού, ο οποίος όπως αναγνωρίστηκε απο όλους τους συμμετέχοντες, συνεχίζει έως και σήμερα να είναι ελλειμματικός και χρήζει άμεσης παρέμβασης.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα εναλλακτικά σενάρια αναβάθμισης, αναζητήθηκε και υιοθετήθηκε η βέλτιστη λύση απο πλευράς κόστους/οφέλους, ούτως ώστε και οι προδιαγραφές οδικής ασφάλειας των κινούμενων προς την ενδοχώρα να είναι υψηλές αλλά και οι παρόδιες χρήσεις να παραμείνουν λειτουργικές. Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε αναβάθμιση του κόμβου στους νότιους κλάδους αυτού, δηλαδή τους κλάδους εισόδου εξόδου προς Επισκοπή και γενικότερα προς την ενδοχώρα καθώς και βελτίωση του κλάδου εισόδου στην εθνική οδό.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων απο το Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ).

Ο κ. Βαρδάκης με αφορμή το αποτελέσματα της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίησή του. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συνάντηση με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα και εκπροσώπους των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου υποδομών του ΟΑΚ καθώς και του Δημάρχου Χερσονήσου και εκπροσώπων της περιοχής κατέληξε στην υιοθέτηση της βέλτιστης τεχνικής λύσης η οποία με ασφάλεια θα επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα της ελλειμματικής λειτουργίας του υφιστάμενου κόμβου. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που σήμερα ένα πάγιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής του δήμου Χερσονήσου και όχι μόνο, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.»

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί