Έληξε η αστυνομική επιχείρηση στις Βρυξέλλες

Αναστάτωση προκλήθηκε επί ώρες στις Βρυξέλλες μετά την σύγχυση που προκάλεσαν πληροφορίες για εισβολή ενόπλου σε κτίριο κοντά σε σχολείο.

Δείτε: Ένοπλος έχει εισβάλει σε κτίριο στις Βρυξέλλες υπό αστυνομικό κλοιό (Φωτογραφίες)

Η γιγαντιαία επιχείρηση των αρχών προκάλεσε πανικό στους κατοίκους που ζουν υπό το φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πλατεία Σεν Ντενί, νότια των Βρυξελλών, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένοπλο κοντά σε δημοτικό σχολείο με 350 μαθητές.

Στην περιοχή, που αποκλείστηκε άμεσα, έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερα, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Λίγη ώρα αργότερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης πως ένας ένοπλος κρύβεται στην περιοχή και ότι η κινητοποίηση σημειώθηκε επειδή ένας Πολωνός ανέφερε πως κάποιος δολοφονήθηκε το πρωί. Ωστόσο, από τις έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο.

«Ερευνούν τα κτίρια, όμως μπορούμε να πούμε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας από τον Μάρτιο 2016, όταν καμικάζι βομβιστές είχαν σκοτώσει 32 ανθρώπους στο αεροδρόμιο και το μετρό.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί