Αναμενόμενος ο σεισμός, λένε οι σεισμολόγοι

Για σεισμό ο οποίος ήταν αναμενόμενος κάνουν λόγο οι σεισμολόγοι λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που υπάρχει τους τελευταίους μήνες στην περιοχή κοντά στο Αρκαλοχώρι.

«Επί 4 μήνες κουνάει συνέχεια, στο Αρκαλοχώρι Κρήτης» είπε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως στις 21 Ιουλίου είχε συγκληθεί εκτάκτως η επιτροπή σεισμικού κινδύνου. «Τότε είχαμε πει τότε ότι ενδέχεται να είναι προσεισμοί αυτοί που σημειώνονταν. Ο δήμος και οι τοπικές Αρχές πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα για καταγραφή τυχόν ζημιών».

Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για πολύ ισχυρό σεισμό, υποστήριξε, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η δόνηση είχε επίκεντρο σε κατοικημένες περιοχές και όχι σε θαλάσσιο χώρο. «Θα έχουμε και μετασεισμούς. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να επηρεάσει κι άλλα ρήγματα» κατέληξε.

Λέκκας: «Να μείνουν όλοι έξω»

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 επίσης επανέλαβε ότι εδώ και καιρό καταγράφονταν σεισμοί στην περιοχή και άρα ήταν κάπως αναμενόμενη η συγκεκριμένη δόνηση.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Οι επιστήμονες συνέστησε στον κόσμο να μείνει έξω και να μην μπει στα σπίτια του τις επόμενες ώρες. «Το επίκεντρο είναι στο Αρκαλοχώρι. Πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά», είπε.

«Υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός, θα δούμε πως θα λύσουμε τα θέματα αυτά με τον καλύτερο τρόπο» διαβεβαίωσε ο κ. Λέκκας μιλώντας στη συνέχεια στο ΣΚΑΙ.

«Δε φαίνεται ότι θα υπάρχουν πολλές ζημίες, έκτος αν συνιστεί η δραστηριότητα και υπάρχουν ζημίες που δε φαίνονται με γυμνό μάτι». Κάλεσε τον κόσμο να μην μπει μέσα σε κτήρια, κυρίως σε παλιά κτήρια. «Κατασκευές 20 – 30 ετών πρέπει να είναι ασφαλείς» εκτίμησε ο κ. Λέκκας.

Δείτε επίσης:

Ισχυρός σεισμός στο Ηράκλειο- Στα 5,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή Αρκαλοχωρίου

Νέα εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού δίνει τον σεισμό της Κρήτης στα 6 Ρίχτερ

Πληροφορίες για δυο εγκλωβισμένους από το σεισμό- Ζημιές σε κτίρια- Μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ

Αισθητός σχεδόν σε όλη την Κρήτη ο σεισμός- Στους δρόμους βγήκαν στον Ηράκλειο (φωτο)

Κλείνουν όλα τα σχολεία του Ηρακλείου λόγω του σεισμού 

Συνεχείς μετασεισμοί στην Κρήτη- Δυο ήταν 4,6 Ρίχτερ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί