Γεμάτες οι ΜΕΘ στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας ξεχειλίζουν σε περιοχές του Νότου των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ οι ασθενείς με Covid-19 πεθαίνουν στα νοσοκομεία σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τον Φεβρουάριο. Οι ειδικοί και οι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν είναι αισιόδοξοι για την συνέχεια.

Στην Αλαμπάμα, υπάρχουν πλέον περισσότεροι άνθρωποι σε ΜΕΘ σε όλη την πολιτεία από ό,τι υπάρχουν διαθέσιμες, πλήρως εξοπλισμένες κλίνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ. Η Φλόριντα, ο Μισισιπή, η Τζόρτζια και το Τέξας χρησιμοποιούν όλες πάνω από το 90% της χωρητικότητάς τους σε ΜΕΘ. Οι ασθενείς με Covid-19 καταλαμβάνουν περίπου το ήμισυ των κλινών ΜΕΘ σε αυτές τις πολιτείες, ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό για μία μόνο νόσο.

Η ταχέως μεταδιδόμενη παραλλαγή Δέλτα τροφοδότησε το κύμα Covid-19 άρχισε να προσβάλλει τα περίχωρα της οροσειράς των Όζαρκ στο Μιζούρι, στα τέλη Ιουνίου, και εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την επικράτεια. Υπάρχουν κάποια προκαταρκτικά σημάδια ότι το κύμα μπορεί να είναι κοντά στην κορύφωσή του, ειδικά στις πρώτες εστίες, αλλά η κατάσταση παραμένει σοβαρή στα νοσοκομεία, όπου οι αξιωματούχοι λένε ότι η συντριπτική πλειονότητα των νοσηλευόμενων ασθενών δεν είναι εμβολιασμένοι.

Η εμπειρία του Ηνωμένου Βασιλείου με την παραλλαγή Δέλτα είχε αφήσει πολλούς στις ΗΠΑ αισιόδοξους ότι το τελευταίο κύμα θα ήταν δραματικά λιγότερο θανατηφόρο από εκείνα που προηγήθηκαν, ακόμη και αν προκαλούσε υψηλό αριθμό μολύνσεων. Αλλά τα προκαταρκτικά στοιχεία για τους θανάτους από νοσοκομεία δείχνουν ότι μπορεί να μην ισχύει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ήταν πολύ χειρότερα χωρίς εμβόλια, αλλά ο ιός συνεχίζει να κοστίζει βαρύ τίμημα. Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θανάτων στα νοσοκομεία των ΗΠΑ με επιβεβαιωμένη ή ύποπτη μόλυνση Covid-19 έφτασε 1.016 την Τετάρτη, ο μεγαλύτερος από τις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Οι επίσημοι θάνατοι από Covid μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή περισσότερο για να καταγραφούν. Τα δεδομένα θανάτου από τα νοσοκομεία δεν έχουν τέτοια καθυστέρηση, αλλά τα αυτά στοιχεία είναι διαφορετικά από τα επίσημα στοιχεία, στα οποία αναθεωρούνται τα πιστοποιητικά θανάτου. Ενώ οι ασθενείς καταγράφηκαν ως επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα Covid όταν πέθαναν στο νοσοκομείο, είναι πιθανό μερικοί από τους θανάτους να μην προκλήθηκαν από Covid.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί