Βίαιες συγκρούσεις στο Ισραήλ: Ισραηλινοί έποικοι καταλαμβάνουν τα σπίτια Παλαιστινίων και τους κάνουν έξωση (Βίντεο)

Η παράταση ενός μήνα που έδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ στην απόφαση για τις εξώσεις Παλαιστινίων από συνοικία της ανατολικής Ιερουσαλήμ δεν ήταν ικανή για να κατευνάζει τα πλήθη με την κατάσταση να παραμένει έκρυθμη.

Tο Ισραήλ γιορτάζει σήμερα την «Ημέρα της Ιερουσαλήμ», την επέτειο κατάληψης ολόκληρης της πόλης στον πόλεμο του 1967. Οι πορείες κατά τη συγκεκριμένη επέτειο έχουν αμαυρωθεί πολλές φορές με περιστατικά παρενόχλησης Αράβων κατοίκων και με δεδομένο το εύφλεκτο κλίμα των τελευταίων ημερών η σημερινή πορεία μπορεί να αναζωπυρώσει νέες εντάσεις.

Οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν στους Εβραίους να εισέλθουν στο Όρος του Ναού, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, φοβούμενες κλιμάκωση της έντασης. Ωστόσο, δεν απαγόρευσε τη λεγόμενη «Παρέλαση των Σημαιών» που συνήθως πραγματοποιείται από ισραηλινούς υπερεθνικιστές.

israil-epoikoi-kanoyn-exosi-se-palaistinioys-viaies-sygkroyseis-kai-diethnis-anisychia-vinteo0

Η αστυνομία του Ισραήλ έχει λάβει θέση και από νωρίς το πρωί συγκρούεται με Παλαιστίνιους που έχουν οχυρωθεί στην παλιά πόλη προκειμένου να εμποδίσουν του Εβραίους να εισέλθουν στο «Όρος του Ναού». Παρά τα αστυνομικά μέτρα, περίπου 150 άτομα επιχείρησαν να «σπάσουν» την απαγόρευση αλλά εμποδίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκλήθηκαν δεκάδες παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από την αστυνομία του Ισραήλ σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο. Συγκεκριμένα, πενήντα άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της ανατολικής Ιερουσαλήμ. Στο μεταξύ, η αστυνομία του Ισραήλ εμποδίζει ιατρικές ομάδες να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες παλαιστινίους.

Όπως μεταδίδει η Haaretz ισραηλινές δυνάμεις καταστολής κάνουν χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και σφαίρες από καουτσούκ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί