Απίστευτος κυνισμός και ασέβεια Βορίδη για τους 10.000 νεκρούς της πανδημίας

Ενώ η χώρα συνεχίζει να βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία από τους κακοχειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους νεκρούς να ξεπερνάνε της Κυριακή τους 10.000, η απίστευτα κυνική δήλωση του Μάκη Βορίδη το πρωί της Δευτέρας πιθανότητα να αντανακλά την ψυχρότητα με την οποία υπουργοί, βουλευτές και «γαλάζια» στελέχη αντιμετωπίζουν την κατάσταση.

Αντί λοιπόν, η κυβέρνηση να αναλογιστεί την πολιτική ευθύνη που φέρει για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, να νιώθει ντροπή και να σιωπά, από τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη το πρωί της Μ. Δευτέρας ο οποίος κάνει λόγο για «πολιτική αποτίμηση» των νεκρών της πανδημίας και «απόλυτες τιμές», αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν υπάρχει ίχνος ενσυναίσθησης του τί ακριβώς συμβαίνει σε νοσοκομεία, ΜΕΘ και πόσο πόνο βιώνουν όσοι έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους από τον κορονοϊό.

Κληθείς λοιπόν, ο υπουργός Εσωτερικών να απαντήσει για την «μαύρη» Κυριακή, που η χώρα μας ξεπέρασε το θλιβερό φράγμα των 10.000 νεκρών από τον κορονοϊό αλλά και για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Μάκης Βορίδης υιοθετώντας ένα ελαφρώς ειρωνικό ύφος και με όλη την ψυχρότητα που τον διακατέχει έκανε λόγο για «πολιτική αποτίμηση» σε «απόλυτες τιμές» και «στατιστικά, συγκριτικά στοιχεία».

«Θα μετρήσουμε μία σειρά από παραμέτρους» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ σαν να επρόκειτο απλά για έναν αριθμό κι όχι για ανθρώπινες ζωές ξεκινώντας να τους απαριθμεί έναν έναν όπως ο αριθμός των θανάτων ανά πληθυσμό, ο αριθμός των θανάτων σε σχέση με τον αριθμό εκείνων που νόσησαν, ο αριθμός των ατόμων που νόσησαν σε σχέση με τον πληθυσμό. Συνέχισε επίσης λέγοντας ότι η αποτίμηση δεν μπορεί να γίνει με τις «απόλυτες τιμές» των νεκρών.

Η ειρωνική διάθεση του υπουργού συνεχίστηκε και στο δημοσιογράφο που αντέδρασε στα λεγόμενά του απαντώντας «εννοείτε κ. Παπαδημητρίου ότι υπήρξαν χώρες οι οποίες αντιμετώπισαν την πανδημία χωρίς απώλειες; Να μου τις υποδείξετε…».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί