Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Καθήκοντα που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, μετακυλίονται στο προσωπικό των τμημάτων

“Η απόφαση της διοίκησης τα ίδια τα τμήματα να αναλαμβάνουν τη δειγματοληψία σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος είναι μια έμμεση παραδοχή της υποστελέχωσης”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ σχετικά με τη δειγματολειψία σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά στην ανακοίωνση το σωματείο αναφέρει:

Το τρίτο κύμα της πανδημίας πλησιάζει και το νοσοκομείο μας εξακολουθεί να παραμένει αθωράκιστο όχι μόνο στον ιό, αλλά και στη λοιπή νοσηρότητα, με τμήματα υποστελεχωμένα και εντατικοποίηση της δουλειάς των υγειονομικών. Η στελέχωση του νοσοκομείου με γιατρούς εργασίας και η επαρκής επάνδρωση της επιτροπής λοιμώξεων ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, θα έπρεπε να αποτελεί αυτονόητη προτεραιότητα για τη διοίκηση του νοσοκομείου. Αντίθετα, η απόφαση της διοίκησης τα ίδια τα τμήματα να αναλαμβάνουν τη δειγματοληψία σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος είναι μια έμμεση παραδοχή της υποστελέχωσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών με αποτέλεσμα να αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες. Καθήκοντα που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στην Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και μετέπειτα στο γιατρό εργασίας, μετακυλίονται στο προσωπικό των τμημάτων καθώς στις ήδη αυξημένες ευθύνες της επιτροπής λοιμώξεων και του μοναδικού γιατρού εργασίας του νοσοκομείου, προστέθηκε και ο εμβολιασμός προσωπικού και ασθενών, χωρίς αντίστοιχη πρόβλεψη για ενίσχυση των τμημάτων αυτών με πρόσληψη προσωπικού.

Η απόφαση αυτή, από τις 10/11/20 μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται από όλα τα τμήματα που εμφανίζουν θετικό κρούσμα covid σε προσωπικό ή νοσηλευόμενο, με αποτέλεσμα μη εκπαιδευμένο προσωπικό να αποσπάται από τα καθήκοντά του (επείγοντα, κλινική, εξωτερικά ιατρεία) για να πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες σε όλο το προσωπικό του εκάστοτε τμήματος, με ότι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει στην αξιοπιστία των test, τον κίνδυνο έκθεσης αλλά και διασποράς του ιού. Παρατηρούνται έτσι παράδοξα, όπως ένα πιθανό κρούσμα να διενεργεί τεστ σε άλλα πιθανά κρούσματα!

Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τα μπαλώματα του Υπουργείου και της διοίκησης που μας μετατρέπουν σε εργαζόμενους πολλών χρήσεων.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να στελεχωθεί επαρκώς η επιτροπή λοιμώξεων και το τμήμα Κλινικής Ιατρικής της Εργασίας
  • Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας 
  • Άμεση ενίσχυση εμβολιαστικών κέντρων με προσωπικό και εξοπλισμό 
  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών
  • Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ του υγειονομικού προσωπικού

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί