Και η Ελβετία ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Η Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Υγείας της Ελβετίας, Swissmedic, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ότι εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου των εργαστηρίων Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «έπειτα από σχολαστική εξέταση των διαθέσιμων πληροφοριών, η Swissmedic κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech είναι ασφαλές και τα πλεονεκτήματά του υπερτερούν των κινδύνων. Έπρεπε να πάρουμε αυτήν την απόφαση σύντομα, εγγυώμενοι τον σεβασμό σε τρεις βασικές προϋποθέσεις: την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα».

Η Ελβετία, μια χώρα με πληθυσμό 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, διασφάλισε την πρόσβαση σε 15,8 εκατομμύρια δόσεις, τις οποίες έχει διαπραγματευτεί με τρία διαφορετικά εργαστήρια: 3 εκατομμύρια με τις Pfizer-BioNTech, 7,5 εκατομμύρια με τη Moderna και 5,3 εκατομμύρια με την AstraZeneca.

Σε μια προσπάθεια για να ανακόψει την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς στη χώρα καταγράφονται καθημερινά κατά μέσο όρο πάνω από 4.000 μολύνσεις και 100 θάνατοι -το σύνολο των κρουσμάτων έχει φτάσει τις 400.000 και οι θάνατοι τους 6.000-, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε νέα μέτρα.

Έτσι από τις 22 Δεκεμβρίου και τουλάχιστον έως τις 22 Ιανουαρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί, αθλητικοί χώροι και οι χώροι αναψυχής.

Τα καταστήματα θα μπορούν να μείνουν ανοικτά, με περιορισμένη, ωστόσο, χωρητικότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί