Κι άλλη παράταση για τους κόμβους Αγίας Πελαγίας

Πάσχα και… βλέπουμε

Νέα παράταση φαίνεται πως πήρε η παράδοση του έργου κατασκευής των κόμβων στην Αγία Πελαγία και στην Αχλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Φωνή του Μαλεβιζίου», το έργο δεν θα παραδοθεί τον Δεκέμβριο όπως είχε ανακοινωθεί αλλά πήρε επίσημη παράταση για τις 13 Ιουνίου 2021.

Ο λόγος της νέας παράτασης είναι ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η αναθεωρημένη μελέτη για τον κόμβο Αγίας Πελαγίας, προκειμένου να γίνει διαπλάτυνση των συγκεκριμένων σημείων, ώστε ο κόμβος να παραδοθεί και να είναι ασφαλής για τους διερχόμενους οδηγούς.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο δεν μπορεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία εξαιτίας γεωτεχνικών προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την εκτέλεση των εργασιών στις λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης.

Πρόκειται για τη γεωτεχνική και στατική μελέτη τοίχων αντιστήριξης για την αποκατάσταση πρανών επιχώματος και της κατολίσθησης υφιστάμενου ορύγματος του ΒΟΑΚ στον κόμβο Αγίας Πελαγίας που όταν ολοκληρωθούν θα προσδιορίσουν το κόστος κατασκευής των παραπάνω εργασιών, οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε συμπληρωματική σύμβαση.

Ανάλογη εικόνα υπάρχει και για τον κόμβο της Αχλάδας ο οποίος θα ήταν έτοιμος, ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί νέα μελέτη, καθώς σύμφωνα με τον υπάρχον σχέδιο, δεν προβλεπόταν έξοδος προς τον ΒΟΑΚ προς Ρέθυμνο, κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει.

Με πληροφορίες από τη «Φωνή του Μαλεβιζίου»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί