Ο Μ. Συντυχάκης για τον διορισμό προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

Τη θέση του ΚΚΕ κατά του τζόγου επανέλαβε ο βουλευτής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου εξετάστηκε ο διορισμός του Δ. Ντζανάτου, στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν ενστάσεις για τον διορισμό του, λόγω της εμπλοκής του ως ορκωτού λογιστή σε επιχειρηματικές υποθέσεις. Αναφέρθηκε μάλιστα στις περιπτώσεις της «Creta Farm», της «Globo», της «ΑΣΠΙΣ» και του Ασύλου Ανιάτων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Ο δε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, αναφέρθηκε σε υβριστικά σχόλια που είχε διατυπώσει ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου.

Ο Μανώλης Συντυχάκης υπογράμμισε πως εάν υπάρχουν νομικά κωλύματα ή νομικές παρατυπίες θα πρέπει να εξεταστούν. Παράλληλα, όμως, έθεσε και το ουσιαστικό ζήτημα της όλης υπόθεσης, που είναι η εναντίωση του ΚΚΕ συνολικά με τον τζόγο, τον οποίο διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις επέκτειναν. Για όλους αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ καταψήφισε την πρόταση.


Ολόκληρη η ομιλία του Μ. Συντυχάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί