ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Στις 13:00 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκπροσώπους των κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετέχουν και κυβερνητικά στελέχη.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, αλλά και για τον ίδιο προσωπικά η στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και των προϊόντων που παράγει.
«Σκύψαμε πάνω στα προβλήματα του κλάδου και ανταποκριθήκαμε στα δικαιολογημένα αιτήματά σας με σημαντικότερο την κάλυψη της αναπλήρωσης του εισοδήματος για όσους κτηνοτρόφους και παραγωγούς έχασαν τα ζώα τους». Πρόσθεσε ότι όσο κρατά αυτή η περιπέτεια, «εμείς θα είμαστε κοντά στην ελληνική κτηνοτροφία, αλλά προφανώς, η προτεραιότητά μας είναι η οριστική εκρίζωση της ευλογιάς».
Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου, καθώς στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να στηρίξουν την κτηνοτροφία της χώρας μέσα από την αναδιοργάνωσή της και έναν σχεδιασμό σε τέτοιο επίπεδο που να είναι βιώσιμη και ανθεκτική για τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η ελληνική κτηνοτροφία είναι ένας πολύ δυναμικός κλάδος και τα κτηνοτροφικά προϊόντα μπορούν να φέρουν μεγάλη προστιθέμενη αξία και στους ίδιους τους κτηνοτρόφους και στις εξαγωγές.
