Ερώτηση για τα αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, των κλείσιμο των σχολείων και τη συνολικότερα διαχείριση της κακοκαιρίας, δέχτηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Στην απάντηση του ανέφερε, για την κριτική περί των αυστηρών μέτρων, ότι «χθες δεν ήταν μία μέρα που απλώς έβρεχε. Έπεσαν σε πάρα πολλά σημεία πάρα πολλά χιλιοστά νερού. Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα εισηγήσεων των ανθρώπων οι οποίοι παρακολουθούν τα φαινόμενο και η απόφαση αυτή είχε να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών. Και όπως απεδείχθη κάποιοι συμπολίτες μας έχασαν και τη ζωή τους την ημέρα αυτή. Άρα, μία μέρα, μία απλή βροχή που δύο συνάνθρωποί μας, λόγω των συνθηκών που υπήρχαν αυτή τη στιγμή και όσων συνέβησαν γιατί ερευνώνται τα περιστατικά αυτά, έχασαν τη ζωή τους, μία απλή μέρα στη δουλειά, όπως είναι η έκφραση, μία μέρα που δύο συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους δεν είναι. Θεωρώ ότι ήταν μία απόφαση που ελήφθη με τα βάση τα πραγματικά δεδομένα».
Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στήριξε τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, λέγοντας πως «υπάρχει μία πολύ σοβαρή βελτίωση του κρατικού μηχανισμού, σε σχέση με αυτό που υπήρχε μέχρι το 2019, όπου η πολιτική προστασία ήταν μία ημιδιαλυμένη γενική γραμματεία σε έναν όροφο ενός κτιρίου. Ζούμε μία νέα πραγματικότητα συνολικά ως προς την κλιματική κρίση και τα καιρικά φαινόμενα» και κατέληξε ότι «χθες εστάλη ένα μήνυμα για περιορισμό, στην πραγματικότητα καμία μετακίνηση, καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης των φαινομένων. Τα μηνύματα αυτά στέλνονται, γιατί πολύ απλά σε κάποιες περιοχές η μη μετακίνηση μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου».
