Μέσα σε βαθιά θλίψη γρλαφεται σήμερα στη Σητεία η τελευταία πράξη της τραγωδίας που συγκλόνισε το Λασίθι, καθώς συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου.
Η κηδεία του νεαρού θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Σητείας στις 14:00.
Σπαρακτικά μηνύματα έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του άτυχου νέου
Σήμερα εξάλλου αναμένεται να απολογηθεί, όπως έγραψε το Cretalive, ο 16χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε η 5μελής παρέα των ανήλικων φίλων.
Ο οδηγός αντιμετωπίζει κακουργηματική ποινική δίωξη και είναι ανατριχιαστικό το γεγονός πως το μοιραίο αυτοκίνητο ανήκε στον πατέρα του αδικοχαμένου Γιάννη, ο οποίος δεν είχε ιδέα ότι το μοναχοπαίδι τους είχε πάρει τα κλειδιά.
Μάλιστα, λέγεται-είναι κάτι που ειπώθηκε στους αστυνομικούς-ότι ένας από τους λόγους που βιάζονταν να γυρίσουν ήταν για να μην γίνει αντιληπτή η απουσία του οχήματος.
To “αντίο” της Κατερίνας Σπυριδάκη
Μήνυμα βαθιάς θλίψης και οδύνης απευθύνει η Κατερίνα Σπυριδάκη για τον τραγικό θάνατο του 16χρονου Γιάννη, ένα γεγονός που έχει συγκλονίσει τη Σητεία και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, βυθίζοντάς την στο πένθος και στη σιωπή.
Στο μήνυμα της η βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Ο χαμός ενός παιδιού είναι μια πληγή που δεν κλείνει. Είναι μια απώλεια που ξεπερνά τα λόγια, που παγώνει τον χρόνο και μας αφήνει όλους σιωπηλούς. Καμία φράση, καμία σκέψη δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των γονιών που αποχαιρετούν το παιδί τους τόσο άδικα και τόσο πρόωρα.
Σε αυτές τις στιγμές, το μόνο που μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε είναι να σταθούμε με σεβασμό, διακριτικότητα και ανθρώπινη ζεστασιά δίπλα στην οικογένεια που δοκιμάζεται, αλλά και δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν – σωματικά και ψυχικά – από αυτό το τραγικό γεγονός.
Στη Σητεία σήμερα πενθούμε. Πενθούμε ένα παιδί που έφυγε νωρίς, αφήνοντας πίσω του ένα κενό που δεν αναπληρώνεται. Ας κρατήσουμε τη μνήμη του ζωντανή.
Εκφράζω από καρδιάς τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του παιδιού. Δύναμη και κουράγιο σε όλους όσοι βιώνουν αυτή την ανείπωτη απώλεια.
Καλό ταξίδι, μικρέ Γιάννη.”
