Το πρωί της Τρίτης (23/12) δύο ακόμα λέμβοι με 61 άτομα εντοπίστηκαν ανοιχτά της Γαύδου, από δυνάμεις της FRONTEX που τους διέσωσαν. Τις επόμενες ώρες οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας Χανίων και από εκεί και πάλι στον εκθεσιακό χώρο της Αγιάς, όπου χθες συγκεντρώθηκαν πάνω από 550 άτομα από τις διασώσεις των τελευταίων ημερών.
Αδειάζει ο χώρος στην Αγιά
Σε συνέχεια της χθεσινής επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος Λ.Σ., με την πρώτη απομάκρυνση 140 ατόμων από την Αγιά σε δομή της Λέρου, οι πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων αναφέρουν ότι σήμερα θα επιχειρηθεί να αδειάσει εντελώς ο χώρος από τους 420 εναπομείναντες μετανάστες.
Τα πλωτά μέσα που φέρνει το Λ.Σ. στο λιμάνι της Σούδας, αναμένεται να μεταφέρουν τους συγκεντρωμένους εκτός του νησιού, ώστε να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση από τις αυξημένες διασώσεις και εντοπισμούς του τελευταίου διαστήματος. Περίπου 400 άτομα θα επιβιβαστούν στο σκάφος του Λιμενικού, ενώ στην Αγιά θα παραμείνουν περίπου 100 άτομα.
Το γεγονός της επιχείρησης αποσυμφόρησης των χώρων πρώτης υποδοχής επιβεβαίωσε άλλωστε χθες, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στην ΕΡΤ Χανίων, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σέβη Βολουδάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι η πίεση που ασκείται στην Κρήτη θα πρέπει να εξισωθεί, ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείριση των ροών.
ertnews.gr
