Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Για το παλιό δημόσιο ΚΤΕΟ στο Ηράκλειο

Πρόσφατα δημοσιεύματα αποτυπώνουν την κατάντια του παλιού δημόσιου ΚΤΕΟ, στο ύψος του Καρτερού, με την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων, των υποδομών, που τις έχει πληρώσει ο κρητικός λαός μέσω της φορολογίας του και η περιφερειακή αρχή τις έχει αφήσει να ρημάζουν.
Η κατάσταση αυτή, στις πλάτες του λαού της Κρήτης, δεν είναι τυχαία!
Κατ’ αρχάς, ήταν αντιλαϊκή η απόφαση για το κλείσιμο του ΚΤΕΟ, αντί για τη βελτίωση των υπηρεσιών του, την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του, την απαιτούμενη στελέχωσή του και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες, με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες των ΚΤΕΟ έχουν μεγάλη σημασία, καθώς σχετίζονται με την οδική ασφάλεια αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.
Βέβαια, το κλείσιμο του ΚΤΕΟ στο Ηράκλειο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος των ελέγχων, εντάσσεται στην πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και τοπικών – περιφερειακών αρχών που εκχωρεί αρμοδιότητες στους ιδιώτες, δίνει «γη και ύδωρ» στα εκάστοτε οικονομικά συμφέροντα. Αποσκοπεί στο να ενισχύεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Αυτήν την πολιτική πληρώνει ο λαός μας και με το κλείσιμο των δομών υγείας, αυτό πληρώνουμε σε δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια που ιδιωτικοποιούνται.
Άλλωστε, η περιφερειακή αρχή Κρήτης, της συγκατοίκησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπηρετεί -και δεν το κρύβει- την πολιτική που βάζει στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους δημόσιες και κοινωνικές λειτουργίες, υπηρεσίες του δημοσίου.
Δεν έχει διστάσει, με άλλοθι τη χρόνια υποστελέχωση, να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση-υποκατάσταση σχεδόν όλων των υπηρεσιών της περιφέρειας, ακόμη και αυτών που σχετίζονται με την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την Κοινωνική Μέριμνα, μέσω της δημιουργίας αναπτυξιακών οργανισμών ΑΕ, των αναθέσεων σε τεχνικούς συμβούλους, κτλ.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης, πρόσφατα, με αφορμή την εκμίσθωση τμήματος του πρώην ΚΤΕΟ, έβαλε θέμα να επαναλειτουργήσει άμεσα το δημόσιο ΚΤΕΟ και να μην διανοηθεί η περιφερειακή αρχή σχέδια ιδιωτικοποίησης των εγκαταστάσεων. Είναι υποδομές που τις έχει πληρώσει ο λαός και οφείλουν να αξιοποιηθούν προς όφελός του και όχι προς όφελος κάποιων ιδιωτών.

Είναι επίκαιρα και δίκαια τα αιτήματα για :
⦁ Προστασία και αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του πρώην ΚΤΕΟ. Είναι υποδομές που τις έχει πληρώσει ο λαός και οφείλουν να αξιοποιηθούν προς όφελός του.
⦁ Επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ Ηρακλείου και όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ.
⦁ Ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα τους, στελέχωσή τους και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
⦁ Μείωση του κόστους τεχνικού ελέγχου και δωρεάν έλεγχο για τους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
⦁ Δωρεάν έλεγχο στα κρατικά αυτοκίνητα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί