Κάτω από άκρα μυστικότητα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκαν το βράδυ της Παρασκευής με το πλοίο της γραμμής σε φυλακές εκτός Κρήτης οι δύο τραυματίες του μακελειού στα Βορίζια. Αμφότεροι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και για λόγους ασφαλείας μεταφέρονται εκτός Κρήτης.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού.
Πρόκειται για τον 25χρονο, αδελφό των τριών συλληφθέντων που παραδόθηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης καθώς και έναν 30χρονο συγγενή τους.
Από τη στιγμή που στις φυλακές Αλικαρνασσού υπάρχουν μέλη της οικογένειας Καργάκη ήταν αδύνατον να συνυπάρξουν.
Ετσι μεταφέρθηκαν σε διαφορετικές φυλακές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Αμφότεροι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και περιέγραψαν στις εισαγγελικές αρχές πως έγινε το περιστατικό αλλά και για το ρόλο τους στο μακελειό.
