Χρήστος Μαυρίκης: Συνελήφθη για απόπειρα δωροδοκίας δικαστή του Αρείου Πάγου

Χρήστος Μαυρίκης (Eurokinissi)

Συνελήφθη ο Χρήστος Μαυρίκης για απόπειρα δωροδοκίας δικαστή του Αρείου Πάγου.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης (20/5), ανώτερος δικαστής κατήγγειλε ότι έλαβε επιστολή από την οποία του ζητήθηκε να παρέμβει σε εκκρεμή υπόθεση από το 2008. Στην επιστολή υπήρχε η παράκληση για παρέμβαση του δικαστικού λειτουργού.

Δείτε: Άρειος Πάγος: Απόπειρα δωροδοκίας κατήγγειλε δικαστής

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά υπόθεση νομιμοποίησης έκτασης 100 στρεμμάτων στην περιοχή του Παπάγου. Ο Χρήστος Μαυρίκης φέρεται να είναι το πρόσωπο που λειτουργεί εξ ονόματος τρίτου για την εν λόγω υπόθεση.

Ο αρεοπαγίτης προχώρησε σε καταγγελία προς στις Αρχές παραδίδοντας την επιστολή ενώ έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για περαιτέρω ενέργειες.

Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης
Το όνομα του Χρήστου Μαυρίκη έγινε ευρέως γνωστό τη δεκαετία του ’90, καθώς είχε εμπλακεί σε μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών.

Είχε αποκαλύψει πως παρακολουθούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλους πολιτικούς με εντολή του Νίκου Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το 1998 καταδικάστηκε για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και παράνομη βία σε βάρος επιχειρηματιών.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί