Αυγενάκης, ο άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη, 20 χρόνια τώρα (φωτο)

Δεν είμαι από εκείνους που ξεχνούν και θεωρούν τον άλλοτε σκληρό δεξιό Κύρτσο, σημερινό φουλ αντιμητσοτακικό, “αντίπαλο” του συστήματος. Συγκυριακά περισσότερο χτυπάει τον Μητσοτάκη.

Όμως δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα με την ανάρτησή του, η ουσία της οποίας είναι ότι ο Αυγενάκης δεν είναι κάτι άλλο παρά ο άνθρωπος του μητσοτακέικου.

Η ανάρτηση που έκανε ο Γιώργος Κύρτσος

« Ατυχής η προσπάθεια Μητσοτάκη να χρεώσει τον Αυγενάκη, γενικά στον λαϊκισμό. Να τον χρεώσει στην «οικογένεια» και στη νοοτροπία και την πρακτική της. Άλλωστε ο ..αντιλαϊκιστής Μητσοτάκης μοιάζει πλέον με πολιτικό ανέκδοτο. Με Βορίδη, Α.Γεωργιάδη και Αυτιά ο «αντί λαϊκισμός»του Μητσοτάκη δεν πείθει.

Ο Αυγενάκης είναι ο πλέον χαρακτηριστικός εκπρόσωπος του μητσοτακέικου. Ο άνθρωπός του, από την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έκανε διάφορα για λογαριασμό της “οικογένειας”. Έτσι άλλωστε έκανε καριέρα. Ως ο άνθρωπος της οικογένειας. Κι εμείς εδώ στο Ηράκλειο, στην Κρήτη, το ξέρουμε.

Ουδέποτε υπήρξε αυτό που κάποτε διακήρυττε ψευδώς, “καρφώνοντας” τον σημερινό ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη: ότι εκείνος δεν είναι από πολιτικά τζάκια και οικογένειες και μόνος του κατάφερε να αναδειχτεί στην πολιτική.

Μπα; Εμείς όλοι οι παροικούντες την εκλογική του περιφέρεια, λάθος ξέρουμε ότι ο ίδιος “φώναζε” δυνατά τη σχέση του με την “οικογένεια”; Ξεχνιέται, για παράδειγμα, ότι σε ραδιοφωνικές μου εκπομπές, πχ στο Ράδιο Κρήτη στην αρχική περίοδο των μνημονίων (2011 -2012), έκανε παρεμβάσεις εκ μέρους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προκειμένου να απαντήσει σε σχόλια εναντίον του; Περιγράφοντας μάλιστα ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον μακαρίτη πρώην πρωθυπουργό, σχολίαζα εγώ για εκείνον, κι ο τελευταίος (Κων. Μητσοτάκης) υπαγόρευε τις απαντήσεις στον Αυγενάκη κι εκείνος τα έλεγε στον “ραδιοφωνικό μου αέρα”.

Φυσικά αυτό είναι μόνο ένα πρακτικό παράδειγμα ότι όντως είναι ο άνθρωπος της οικογένειας.

Πιο ουσιαστικά παραδείγματα;

Ποιος ήταν εκείνος που στήριξε τη Ντόρα Μπακογιάννη το 2010, όταν συγκρούστηκε με τον Σαμαρά κι έκανε δικό της κόμμα; Μα ο Λευτέρης ήταν ο πρώτος που όλοι ξέραμε ότι θα πάει. Όπως πρώτος πήγαινε σε κάθε μάζωξη του μητσοτακέικου στο “σπίτι με τους 7 καμπινέδες” στα Χανιά ή στις εκδηλώσεις και στα τραπέζια της οικογένειας. (δείτε τις φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τον Αυγενάκη γραμματέα της ΝΔ, μόλις εκλέχτηκε πρόεδρος, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά. Σε εκείνη την κρίσιμη για τη ΝΔ φάση ήταν ο Αυγενάκης ο άνθρωπος που θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του “δεξιού χεριού” του νέυ προέδρου;

Είναι από τους ελάχιστους (ανάμεσα σε αυτούς διακρίνουμε τους αντιπροέδρους της ΝΔ Γεωργιάδη και Χατζηδάκη, την “κολλητή” Κεραμέως και ένα δυο ακόμα στελέχη) που ο Μητσοτάκης κράτησε υπουργό μέχρι πριν λίγες ημέρες από την πρώτη ώρα της πρωθυπουργίας του.

ΚΙ ενώ τα έκανε μπάχαλο, πχ στα αθλητικά, τον κρατούσε ως “επαφή” με τον Μαρινάκη. Επί 4 χρόνια στον αθλητισμό με όλες τις μεγάλες ΠΑΕ και ΚΑΕ, αλλά και πολλές άλλες ομάδες, να τον καταγγέλλουν καθημερινά. Θυμόμαστε όλοι τις υποθέσεις με τον Σαββίδη του ΠΑΟΚ, τον Γιαννακόπουλο του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Ακόμα και τη σύγκρουση μετά από ένα σημείο με τον Μαρινάκη. Το μπάχαλο με τις μικρότερες κατηγορίες, τις αποτυχημένες προσπάθειες να ελέγξει πραξικοπηματικά τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Και στη συνέχεια τις υπερφίαλες δηλώσεις για τη Θεσσαλία, τους αγρότες, που τους κατέβαζαν στο δρόμο.

Παρά τις συνεχείς γκάφες, τα προβλήματα, την αμετροέπεια που έδειχνε, αλλά κυρίως την απόλυτη, την παταγώδη αποτυχία του σε κάθε θέμα, την προκλητική ταύτιση του με το κρατικό χρήμα (δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες…) παρέμενε πάντα ακλόνητος!

Ακόμα και στην αυτονόητη αντικατάστασή του μετά τις τελευταίες εκλογές (και λόγω της ήττας της ΝΔ στο Ηράκλειο και συνολικά στην Κρήτη), ο Μητσοτάκης του χαρίστηκε: άφησε εκτός κυβέρνησης και τον Μάξιμο Σενετάκη, υφυπουργό ενός χρόνου, για να μη στενοχωρηθεί ο “Λευτεράκης”. Ίσως ακόμα και ενδεχόμενη υπουργοποίηση του τρίτου γαλάζιου βουλευτή Ηρακλείου, Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη, “κάηκε” λόγω της εξόδου Αυγενάκη.

Πολλοί εξεπλάγησαν που δεν τον διέγραψε ο Μητσότάκης από τη ΝΔ παρά μόνο από την ΚΟ. Εύκολα εξηγήσιμο.

Λοιπόν, δεν είναι κάποιος τυχαίος ο Αυγενάκης, κύριε Μητσοτάκη. Δεν είναι ο “άνθρωπος του λαϊκισμού”, όπως λέτε τώρα παίρνοντας αποστάσεις. Ήταν και είναι ο άνθρωπος της οικογένειας 20 χρόνια τώρα.

Αλέκος Ανδρικάκης – Candiot

Οι φωτογραφίες είναι από το flashnews.gr από τραπέζι προς τιμήν του Κων. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μιτάτο στον Αποκόρωνα, στις 8 Αυγούστου 2016

Μην ξεχνάμε ότι ήταν ο “τελετάρχης” στην κηδεία του Κων. Μητσοτάκη το 2017, δίνοντας εντολή να πέσουν πυροβολισμοί, υπόθεση για την οποία έγινε εισαγγελική έρευνα, αλλά με άγνωστο αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί