Καλύπτει την Κεραμέως για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα πληρώσουν το πρόστιμο 400.000 ευρώ

Τους πολίτες για τη λυπητερή των 400.000 ευρώ που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο υπουργείο Εσωτερικών για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς αρνείται κατηγορηματικά να το καταβάλλει η Νέα Δημοκρατία όπως όφειλε.

Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, προσέφερε πλήρη κάλυψη στη Νίκη Κεραμέως, ρίχνοντας προκλητικά όλες τις ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Καταρχάς, η απόφαση της Αρχής, καθόλα σεβαστή, καταδεικνύει ότι αυτή η διαρροή δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο. Και πρέπει να το λέμε αυτό ευθέως. Αφορούσε άλλη περίοδο, αφορούσε την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Όμως, το κράτος έχει συνέχεια. Και όταν εμείς παλεύουμε με τις παθογένειες του κράτους και το «βαθύ κράτος», σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι. Διότι το “βαθύ κράτος” έχει πάρα πολλές διαφορετικές εκφάνσεις. Αντιμετωπίζει μερικές φορές «τα παιδιά του» με μια διάθεση ατιμωρησίας. Και ακριβώς με αυτές τις παθογένειες εμείς θέλουμε να συγκρουστούμε» είπε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια κάλυψε τη Νίκη Κεραμέως:

«Αλλά εδώ δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο αφορούσε τον πολιτικό προϊστάμενο, την κα Κεραμέως, του Υπουργείου. Γιατί αυτή η διαρροή δεν έγινε επί ημερών της κας Κεραμέως.

Εμείς καλούμαστε να διορθώσουμε το πρόβλημα και να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει. Αλλά αυτή η μάχη με αυτή την αίσθηση ατιμωρησίας, η έμφαση που δίνουμε στη νομιμότητα παντού, βλέπετε ότι αυτή πια εκδηλώνεται σε πολλές εκφάνσεις…».

Στην παρατήρηση της Μάρας Ζαχαρέα ότι «είναι κρίμα, είναι άδικο -όπως θέλετε πείτε το- τα 400.000, να τα πληρώσουν οι πολίτες», απάντησε:

«Μα, κοιτάξτε να δείτε, τελικά αυτό το οποίο έχει σημασία είναι να διορθώσουμε την αδυναμία μας. Και σε αυτή τη λογική πολλές φορές μπαίνουν διοικητικά πρόστιμα στο κράτος με την ευρεία έννοια. Δεν τα πληρώνει ποτέ ο πολιτικός προϊστάμενος, έτσι δεν είναι;

Τώρα, αν το κράτος κρίνει, προσέξτε, ότι πρέπει να στραφεί κατά συγκεκριμένου προσώπου, αυτό έχει πάντα τη δυνατότητα να το κάνει. Αν πρέπει να προσωποποιηθεί η ευθύνη σε ένα πρόσωπο, έχει τη δυνατότητα το Υπουργείο, αυτό να το κάνει.

Αλλά το βασικό μας ζήτημα είναι να διορθώσουμε τις δομικές παθογένειες. Και βλέπετε ότι γίνονται βήματα παντού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί