Στέφανος Κασσελάκης: Σε προσφυγικό καταυλισμό στη Βηθλεέμ (φωτογραφίες)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επισκέφθηκε σήμερα τον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ, μαζί με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιούν από σήμερα, Κυριακή 26/5/24, διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του καταυλισμού, να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ακούσει τις ιστορίες τους. Ο καταυλισμός του Αλ Άιντα άλλωστε, στον οποίο διαμένουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη, καθώς δημιουργήθηκε το 1948 μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους

Η επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό στη Βηθλεέμ αποτελεί μέρος των προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην περιοχή. Νωρίτερα σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης συζήτησε με τον Υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης στη Βηθλεέμ, όπου και τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και υποστήριξε τα δίκαια αιτήματά τους.

«Πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και η προώθηση της λύσης των δύο κρατών βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ, με αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τόνισε την ανάγκη ο δυτικός κόσμος να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για μόνιμη ειρηνική λύση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Στο ταξίδι του στην Παλαιστίνη, τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευσαν η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 26 Μαΐου 2024. Επίσκεψη σε προσφυγικό καταυλισμό στην Βηθλεέμ
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI)
Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 26 Μαΐου 2024. Επίσκεψη σε προσφυγικό καταυλισμό στην Βηθλεέμ
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί