«Δηλώνω ναζιστής!»: Κυνική ομολογία του Λαγού στη Δίκη της «Χρυσής Αυγής» 

Στην παραδοχή ότι είναι ναζί προχώρησε το καταδικασμένο στέλεχος της «Χρυσής Αυγής», Γιάννης Λαγός, κατά τη διάρκεια της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Golden Dawn Watch κατά την 90η δικάσιμο την Παρασκευή και στο σημείο όπου η έδρα έκανε ερωτήσεις σχετικά με τη ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης, παρενέβη ο Λαγός λέγοντας: «Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής! (…)».

Αναλυτικά ο διάλογος: 

Εισ: Η σβάστικα της Θούλης είναι διαφορετική από την ναζιστική σβάστικα;

Λαγός [παρεμβαίνει]: Δεν είναι πολιτική κατά τα άλλα η δίκη αυτή!

Εισ: Ο κύριος Κασιδιάρης έχει πει ότι δεν είναι σβάστικα το τατουάζ στο χέρι του;

Λαγός: Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής! Μη γελοιοποιείτε άλλο τον εαυτό σας, καταδικάστε με να τελειώνετε. Έχετε εδώ τον γραφικό μάρτυρα, δεν ντρέπεστε, ρεζίληδες! [Αποχωρεί πολύ εκνευρισμένος].

Πρ: Ο κατηγορούμενος αποχωρεί με τη θέλησή του…

Σκαρμέας [παρεμβαίνει]: Κυρία πρόεδρε, να ρωτήσω μόνο επειδή είναι πολύ σημαντικό είναι η πρώτη φορά που ομολογείται ανοιχτά κάτι τέτοιο, αν καταγράφηκε.

Πρ: Να μας πει ο κύριος γραμματέας [επειδή δεν είναι σίγουρος οτι έχει καταγραφεί, κρατάει και σημειώσεις με το χέρι].
[Μεγάλες αντιδράσεις από την υπεράσπιση για την ερώτηση Σκαρμέα: «αφού δικάζουμε εγκληματική οργάνωση, τί σχέση έχουν αυτά με το άρ. 187 ΠΚ; Το κίνητρο πρέπει να συνδέεται με εγκληματικές πράξεις» και σχόλια από το κοινό για τον Εμφύλιο].

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί