Ο δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δ. Δουλουφάκης, για τη Μάχη της Κρήτης

Δήλωση του Δημήτρη Δουλουφάκη για τη Μάχη της Κρήτης:

Στεφάνι εκ μέρους του ΚΚΕ κατέθεσε στην Εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο ο Δημήτρης Δουλουφάκης, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Ηρακλείου.

Μετά την εκδήλωση ο Δημήτρης Δουλουφάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση  :

«Η Μάχη της Κρήτης ανήκει στις ξεχωριστές εκείνες ιστορικές στιγμές που αναδεικνύουν τη δύναμη του λαού όταν αυτός είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί  τα δίκια του. 

83 χρόνια πριν, η ναζιστική εισβολή βρήκε απέναντί της μια γενικευμένη λαϊκή αντίσταση  με τον λαό της Κρήτης να ρίχνεται στη μάχη κατά των ναζί. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μαχών για την υπεράσπιση της Κρήτης, παρά τα πλήγματα που είχε δεχθεί από τη μεταξική δικτατορία, με χιλιάδες μέλη του στις φυλακές και τις εξορίες. 

Σήμερα οι ίδιες αιτίες που γέννησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παραμένουν. Οι οξυμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το μοίρασμα των αγορών, εδαφών και σφαιρών επιρροής διαμορφώνουν μια νέα βαρβαρότητα για τους λαούς. Έκφραση αυτών των ανταγωνισμών, στους οποίους συμμετέχει “με τα μπούνια” η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας μας, με σύμφωνη γνώμη και των άλλων αστικών κομμάτων, είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή με την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, η αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια, οι νέες επικίνδυνες εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Η μετατροπή της χώρας μας σε απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, εμπλέκει τον λαό πιο βαθιά σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, μετατρέποντας τον τόπο μας σε στόχο στρατιωτικών αντιποίνων, ενώ οι υπέρογκες δαπάνες για στρατιωτικό εξοπλισμό δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της πατρίδας μας, αλλά εντάσσονται στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, την ώρα που η ακρίβεια συνθλίβει το λαϊκό εισόδημα. 

Η εποποιία των λαών στον Β’ Παγκόσμιο Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο, του Κρητικού λαού στη Μάχη της Κρήτης, διδάσκει σήμερα πως δεν υπάρχουν σωτήρες. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ και στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, για να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατοί οι αγώνες των εργαζομένων και όλου του λαού, που αποτελούν τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην κυρίαρχη πολιτική, τη μόνη ελπίδα για μια Ευρώπη της συνεργασίας αυτών που παράγουν τον πλούτο, της φιλίας, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, του σοσιαλισμού!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί