ΔΕΥΑΗ: Πριν καν μπει το καλοκαίρι μιλάει για αυξημένες ανάγκες στο νερό και κάνει έκκληση “να αποφεύγονται σπατάλες”

Έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν το πλύσιμο αυλών, δρόμων, αυτοκινήτων, καθώς επίσης και την άρδευση καλλιεργειών, ιδιαίτερα σε περιαστικές περιοχές που παρατηρούνται αυξημένες ανάγκες ύδρευσης, απευθύνει η ΔΕΥΑΗ, εντοπίζοντας τα σοβαρά προβλήματα επάρκειας νερού που ήδη εμφανίζονται, πριν καν μπει το καλοκαίρι.

Σε ανακοίνωση – έκκληση, με τον τίτλο “Απαραίτητη η ορθολογική χρήση του νερού, ειδικά σε συνθήκες παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών“, η ΔΕΥΑΗ αναφέρει:

Λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, η Δ.Ε.Υ.Α.Η. εφιστά την προσοχή των πολιτών στην ορθολογική χρήση του νερού και την αποφυγή πρακτικών που οδηγούν στην σπατάλη του.

Ειδικότερα, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν λανθασμένες πρακτικές σπατάλης, όπως είναι το πλύσιμο αυλών, δρόμων, αυτοκινήτων κλπ, καθώς επίσης και η άρδευση καλλιεργειών, ιδιαίτερα σε περιαστικές περιοχές που παρατηρούνται αυξημένες ανάγκες ύδρευσης.

Η καθολική συνέπεια και υπευθυνότητα, αποτελούν απαραίτητο στοιχείο έτσι ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε αδιάκοπα το αγαθό του νερού και να μην αντιμετωπίσουμε τα προφανή προβλήματα που θα δημιουργηθούν εξαιτίας της σπατάλης του. Και σε αυτήν την προσπάθεια, δεν περισσεύει καμιά και κανείς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί