«Όχι στα νοσοκομεία – επιχειρήσεις»: Νέο Πανηρακλειώτικο Συλλαλητήριο για την Υγεία την Τρίτη

Νέο Πανηρακλειώτικο Συλλαλητήριο για την Υγεία, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαΐου, στην πλατεία Ελευθερίας.

Κάλεσμα από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται αναλυτικά:

Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι στο Πανηρακλειώτικο Συλλαλητήριο για την Υγεία την Τρίτη 21 Μάη στις 12:30 στην πλ. Ελευθερίας στο πλαίσιο της αντίστασής μας ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που απειλούν την υγεία και τα δικαιώματά μας.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στην απαράδεκτη κατάσταση στο νοσοκομείο, στην εντατικοποίηση, στα χρωστούμενα ρεπό και τις άδειες, στις ελλείψεις προσωπικού, στους μειωμένους μισθούς και στην αβεβαιότητα για δεκάδες συναδέλφους συμβασιούχους, καθώς και για τους ασθενείς.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις συμβασιούχων, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για απολύσεις συμβασιούχων, κλείσιμο νοσοκομείων στην Περιφέρεια, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, εφαρμογή των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων, επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, επιβεβαιώνουν ότι θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας εις βάρος των ασθενών και των εργαζομένων.

Αντιδρούμε ενεργά και διεκδικούμε:
• Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.
• Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
• Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων.
• ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.
• Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Κάλεσμα από το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης αναφέρει αναλυτικά:

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης (ΣΙΕΚ) λέει όχι στο διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος της υγείας του λαού και της ζωής του με την υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης και την διάλυση του ΕΣΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΚΑΛΕΙ όλα τα μέλη του να δώσουν το παρόν στο Πανηρακλειώτικο  απεργιακό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί 21/05 και ώρα 12:30 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας. Καταθέτουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράσταση μας στα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν.Ηρακλείου, στα Σωματεία Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Εργαζομένων Βενιζελείου ΝΣΚ που πήραν την πρωτοβουλία για την διοργάνωση μετά και την επιτυχημένη σύσκεψη που προηγήθηκε στο ΕΚΗ με την μαζική συμμετοχή δεκάδων πρωτοβάθμιων Σωματείων εργαζομένων.

Λέμε ΟΧΙ στο σημερινό ΕΣΥ των περικοπών και των ελλείψεων, της εμπορευματοποιημένης λειτουργίας, των πετσοκομμένων εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, των εξαντλητικών όρων δουλειάς με την ταυτόχρονη επιδείνωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για την πλειοψηφία των ασθενών. Λέμε ΟΧΙ στα απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία επί πληρωμή, ΟΧΙ στο νόμιμο φακελάκι. Λέμε ΟΧΙ στα νέα χαράτσια από 1 έως και 3 ευρώ για κάθε παραπεμπτικό εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων. Λέμε ΟΧΙ στην καθιέρωση έως και 3 ευρώ συμμετοχή των ασθενών στα γενόσημα φάρμακα. Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του θεσμού της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των Γιατρών παρέχοντας την δυνατότητα στους ΝΣΚ Γιατρούς να δουλεύουν σε ιδιωτικές κλινικές ή να έχουν και ιδιωτικό ιατρείο. Τέλος λέμε ΟΧΙ στην εφαρμογή των πακέτων κοστολόγησης ιατρικών πράξεων που ανοίγουν την κερκόπορτα για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες, αυτοχρηματοδοτούμενες από τις τσέπες των ασθενών.

Το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών που δεν δέχονται να γίνουν έμποροι της Υγείας και να έχουν ασθενείς – πελάτες.

Στεκόμαστε στο πλευρό των ασθενών, των λαϊκών οικογενειών που δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλο για υπηρεσίες Υγείας που δικαιούνται και που έχουν πληρώσει με άμεση και έμμεση φορολογία αλλά και με εκατομμύρια ασφαλιστικών εισφορών.

Αγωνιζόμαστε για ένα ενιαίο, σύγχρονο και αποκλειστικά κρατικό – δωρεάν σύστημα Υγείας, με κεντρικό σχεδιασμό πανελλαδικά αναπτυγμένο, πλήρως και επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προΰπολογισμό μακριά και πέρα από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί