ΒΟΑΚ: Πέντε χρόνια η Κυβέρνηση γυρνάει την πλάτη στην τοπική κοινωνία και τώρα έχει διάθεση «συζήτησης»

Δήλωση – απάντηση από τον Χάρη Μαμουλάκη στον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών

Άμεση απάντηση έδωσε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, στις δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών αναφορικά με τον ΒΟΑΚ, τις «τεχνικές δυσκολίες» και την «συζήτηση» που θα επιδιώξει η Κυβέρνηση της ΝΔ με τους Δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.

«Πέντε χρόνια μετά και η Κυβέρνηση της ΝΔ μιλάει για «τεχνικές δυσκολίες» στον ΒΟΑΚ, αφού τις οικονομικές της κάλυψαν μέσω… διοδίων! Πέντε χρόνια αβελτηρίας, πέντε χρόνια κωλυσιεργίας, πέντε ολόκληρα χρόνια κι ακόμα δεν έχουμε δει ούτε ένα κατασκευασμένο χιλιόμετρο στον ΒΟΑΚ. Είναι εξόχως υποκριτικό ο Υφυπουργός να έρχεται στην Κρήτη και να μιλάει για διάθεση του Υπουργείου να συζητήσει με τους δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, όταν η ίδια η Κυβέρνηση απαξίωσε την τοπική κοινωνία και τους πολίτες, μέσω της άρνησής της να συζητήσει με τους Δήμους και τις Δημοτικές Αρχές από το 2019 μέχρι και σήμερα. Τώρα, εγκλωβισμένοι στις προχειρότητες και την αλαζονική τους συμπεριφορά, σπεύδουν να «συζητήσουν» με την τοπική κοινωνία. Θα ήταν απύθμενα υποκριτικό, αν δεν ήταν τραγικό για την ανάπτυξη του νησιού, για την ασφάλεια των πολιτών, για την προοπτική αυτού του τόπου» δήλωσε ο Χάρης Μαμουλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δήλωση του Υφυπουργού, έρχεται μετά την αναβολή – με ευθύνη της Κυβέρνησης – της συζήτησης της προσφυγής των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα του ΒΟΑΚ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 15 Μαΐου, αλλά αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο του 2024.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί