Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων για Λόφο Καστέλι: Στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας που στήνει δίχτυ προστασίας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χανίων για το Λόφο Καστέλι:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας που στήνει δίχτυ προστασίας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι και θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα την ισχυροποίηση αυτού του κοινωνικού αιτήματος.

Καμιά  πρωτοβουλία πολιτών ή κοινωνική διεκδίκηση δε γίνεται να μας βρίσκει αδιάφορους ούτε μετέωρους.

Η Ακρόπολη της Παλιάς Πόλης των Χανίων, δεν έχει ανάγκη τεκμηρίωσης, ούτε προβολής της βαρύνουσας σημασίας και ιδιαιτερότητας που αυτή φέρει.

Είναι αυτονόητη και δεδομένη.

Από 1/4/2024 είναι αυτοδικαίως δεσμευτικές οι διατάξεις του ισχύοντος ΓΠΣ ( νόμος 4178/2013, άρθρο 51, παράγραφος 15), σύμφωνα με τις οποίες στην ιδιοκτησία του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι, επιτρέπεται μόνο χρήση εκπαίδευσης

Παρόλα αυτά γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει διαμορφώσει μέσα στα τρέχοντα χρόνια διακυβέρνησής της, κάθε δυνατό νομοθετικό πεδίο, που να εξασφαλίζει fast track διαδικασίες, στην έγκριση και αδειοδότηση κάθε είδους επένδυσης, αγνοώντας κανονισμούς, ισχύοντα καθεστώτα, απαγορευτικές διατάξεις, κανονισμούς προστασίας, επιστημονικά κριτήρια και κοινωνικές αντιδράσεις. 

Καμία επανάπαυση.

Εν τω μεταξύ ο χώρος βρίσκεται επί 7 χρόνια, υπό δέσμευση, από την ιδιωτική εταιρεία, που χαίρεται διαρκείς ανανεώσεις της σύμβασης εκμετάλλευσης του χώρου. Θα πρέπει να δοθεί ισότιμη ευκαιρία σε χρονική διάρκεια, στον Δήμο, να επεξεργαστεί και να αντιπαραθέσει τις δικές του προτάσεις. 

Στη συνάντηση της 18/4/2024, της πρωτοβουλίας πολιτών για το λόφο Καστέλι, στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΔΚ, διατυπώθηκε η πρόταση για διαμόρφωση επιτροπής πολιτών και φορέων σε συνεργασία με το Δήμο, που θα επεξεργαστεί την βέλτιστη τεκμηριωμένη πρόταση αξιοποίησης, από μεριάς Δήμου προς το Πολυτεχνείο Κρήτης . 

Η επιτροπή αυτή, πιστεύουμε βαθιά ότι μπορεί να δώσει την απαιτούμενη διέξοδο . 

Αυτό άλλωστε ταιριάζει με την επί τόσα χρόνια αδιαμφισβήτητη θετική συμβολή που έχει το Πολυτεχνείο Κρήτης στην τοπική κοινωνία και τον τόπο μας.

Ταιριάζει επίσης και με την επί τόσα χρόνια ανταποδοτική αγάπη που έχει η τοπική κοινωνία προς το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ένας δεσμός ισχυρός, που έτσι οφείλει να συνεχίσει να είναι.

Για τη Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η συντονίστρια

Μαρία Χίνου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί