Μιλούν για έγκλημα πίσω από τη φερόμενη αυτοκτονία Ηρακλειώτη φαντάρου στη σκοπιά

Με την υπόθεση του Μανώλη Τσικνάκη, ο οποίος φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με τον ατομικό του οπλισμό ενώ ήταν φαντάρος στο νησί της Ρω τον Ιούνιο του 2018, ασχολήθηκε την Παρασκευή (19/04) η εκπομπή «Φως στο τούνελ» του MEGA.

Δείτε:

Συγκλονίζει η αυτοκτονία του 22χρονου φαντάρου από το Ηράκλειο- Για εγκληματική ενέργεια μιλάει η μητέρα του

Ανείπωτος πόνος στον αποχαιρετισμό του 22χρονου φαντάρου – Ολοκληρώθηκε η νεκροψία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- Οι τραγικές συγκυρίες πριν την αυτοκτονία του φαντάρου: Η απόπειρα κλοπής όπλου και το βαρύ κλίμα στη μονάδα

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη στην οποία ανέθεσε η οικογένεια του άτυχου φαντάρου την υπόθεση, μίλησε για τα δικά της συμπεράσματα που – όπως είπε – δείχνουν «εγκληματική ενέργεια», εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητά της γι’ αυτό.

Χαρακτηριστικά, η ίδια ανέφερε: «Όσον αφορά στην ιατροδικαστική έκθεση του συναδέλφου, δίνει ως αιτία θανάτου τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από πυροβόλο όπλο χωρίς να αναφέρεται στο αν ήταν βραχύκανο ή μακρύκανο. Δεν δίνει, όμως, απάντηση ούτε στον τύπο θανάτου. Βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν».

Ακόμα, όπως δήλωσε η Ελπίδα Σπανουδάκη αφού εξέτασε τη σορό του Μανώλη Τσικνάκη κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

  • Το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του τραύματος δεν έχουν προκληθεί από μακρύκανο όπλο G3A3 που είναι και το όπλο του στρατού. Προκύπτει, αντίθετα, ότι είναι από πιστόλι.
  • Όταν κάποιος βληθεί από ένα όπλο τέτοιο, δημιουργούνται μαζικές καταστροφές τόσο του εγκεφάλου όσο και του κρανίου, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει.
  • Δεν υπάρχει το χαρακτηριστικό εντύπωμα του φλογοκρύπτη που είναι το μπροστινό μέρος του G3A3.
  • Λόγω του ότι δεν έγινε αυτοψία στον χώρο, έχουν χαθεί όλες οι εν δυνάμει πληροφορίες που θα μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε ιατροδικαστής για τον τόπο και τον χρόνο του θανάτου
  • Ανευρέθη ποσότητα αιθάλης και πυρίτιδας κοντά στο τραύμα του, που μας δείχνει ότι βλήθηκε από κοντινή απόσταση αλλά όχι από απόλυτη επαφή.

Ως εκ τούτου, η ιατροδικαστής τόνισε: «Η παροχή πρώτων βοηθειών σε θύμα που έχει βληθεί στο κεφάλι, δεν υφίστανται. Η ίδια η γιατρός που πήγε στον τόπο, μας απομακρύνει από την ώρα θανάτου που δηλώνουν επίσημα καθώς αναφέρει πως όταν είδε τον Μανώλη, το σώμα του ήταν ωχρό με ψυχρά άκρα άρα πάμε πίσω κάποιες ώρες. Βάσει βιβλιογραφίας, πάνω από τις τέσσερις ώρες το σώμα χάνει την θερμοκρασία του».

Τέλος, η Ελπίδα Σπανουδάκη σημείωσε: «Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο άτυχος Μανώλης ήταν αριστερόχειρας και εμείς έχουμε το τραύμα από τα δεξιά. Το σώμα του μετακινήθηκε σε δύο διαφορετικές θέσεις και έτσι αλλοίωσαν όλη την σκηνή. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουμε, καταλήγουμε με βεβαιότητα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

Πηγή: anikolouli.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί