Ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Κρήτης για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Ρέθυμνο

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 16.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού της Σχεδιασμού, με σαφή προσανατολισμό στον άξονα της ενεργού περιβαλλοντικής διαχείρισης, σχεδιάζει δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και υλοποιείται από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Θα γίνει ενημέρωση για τον τρόπο, μέσα από την ατομική ευθύνη αλλά και τις συλλογικές συνέργειες, που μπορούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ποιοτική ανάπτυξη.

Εκδήλωση Ρεθύμνου: Θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, Κουντουριώτου 84, την Παρασκευή 19/04/2024 και ώρα 16:00 μ.μ. 

Εγγραφές στο Link:https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-rethimno/

Γενικές πληροφορίες: Μαρία Καλαϊτζάκη, τηλ: 2810-751500 (εσωτ.18) και στα email: kalaitzaki@daidalosao.gr και info@minoanenergy.gr

Πρόγραμμα ημερίδας για τις Ενεργειακές Κοινότητες Παρασκευή 19/04/2024

Η ενεργειακή μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μας αφορά όλους.

Οι Ενεργειακές Κοινότητες αποτελούν το όχημα που μετατρέπουν τον πολίτη από παθητικό καταναλωτή σε αυτοπαραγωγό της δικής του ενέργειας, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος του τόπου μας. Ελάτε να συζητήσουμε!

ΏραΕισήγηση
16:00 – 17:00Ενεργειακές Κοινότητες/ Δείκτες ESG – Μετάβαση και οφέλη για τους πολλούς
17:00 – 17:30Φωτοβολταϊκά πάρκα – Με την πρίζα στον Ήλιο δημιουργούμε πρόσθετο εισόδημα
17:30 – 18:00Αιολική ενέργεια – Αξιοποιούμε σωστά τον άνεμο του τόπου μας

Διάλειμμα 30 λεπτών

18:30 – 19:00

Βιομάζα – Γεωθερμία – Το τεράστιο δυναμικό της Κρήτης
19:00 – 19:30Υδατικά αποθέματα – Ας μιλήσουμε για το νερό…
19:30 – 20:00Τοποθετήσεις – συζήτηση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί