Νέα επιχείρηση για σκάφος με μετανάστες νότια της Κρήτης

Άλλη μια επιχείρηση διάσωσης μεταναστών έλαβε χώρα νότια της Κρήτης τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεξαμενόπλοιο εντόπισε και περισυνέλεξε 85 μετανάστες σε σκάφος, οι οποίοι μεταφέρονται στους Καλούς Λιμένες. Επί τόπου βρέθηκε και το Λιμενικό.

Θυμίζουμε ότι και χθες εντοπίστηκαν ακόμα 35 μετανάστες στα ανοιχτά της Αγίας Γαλήνης του Δήμου Αγίου Βασίλειου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού, συνελήφθη 53χρονος ως διακινητής.

Δείτε: Ακόμα 35 μετανάστες στις νότιες ακτές της Κρήτης

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό στα ανοιχτά της Αγίας Γαλήνης

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό εντοπισμού λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες νότια της Κρήτης.

Ειδικότερα, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 31 ν.μ. νότια της Κρήτης λέμβο, από την οποία περισυνέλεξε συνολικά τριάντα πέντε (35) αλλοδαπούς άνδρες. Ακολούθως κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, όπου αποβίβασε τους εν λόγω αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο Ρέθυμνο.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 53χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, ως διακινητής των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨Διευκόλυνση¨ σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. ¨Συναυτουργία¨ και του άρθρου 306 ¨Έκθεση¨.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί