Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης : «Δουλειά στα 70 με τις ευλογίες της Περιφερειακής Αρχής»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης, με αφορμή την ανακοίνωση υπ’ αριθ. ΣΟΧ2 /2023 της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης, για την πρόσληψη στην Περιφερειακή Ενότητα δύο  ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες). Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, η αντιπεριφέρεια επιχειρεί να καθιερώσει την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι, με πρόσχημα τη συμπλήρωση των ενσήμων σε ανασφάλιστους υπερήλικους, προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης:

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ 70 ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στην ανακοίνωση υπ’ αριθ. ΣΟΧ2 /2023 για την πρόσληψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης δύο  ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες),  υπάρχει ένας αστερίσκος αποκαλυπτικός για την αβάντα που παρέχει η περιφερειακή αρχή στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. 

Ειδικότερα αναφέρει ότι οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων κατ’ εξαίρεση μπορεί να είναι έως 70 ετών, να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας και  να μην έχουν συνταξιοδοτηθεί από το δημόσιο ταμείο ή άλλον ασφαλιστικό φορέα. 

Η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης επιχειρεί να  καθιερώσει την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι, με πρόσχημα τη συμπλήρωση των ενσήμων σε ανασφάλιστους υπερήλικους, προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα! 

Προωθεί και υλοποιεί τις αντεργατικές διατάξεις της κυβέρνησης για κατάργηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης όσων είναι στα 67 έτη και δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. 

Η στάση της περιφέρειας βαθιά αντιδραστική.  

Νομιμοποιεί τα αντεργατικά μέτρα διαχρονικά των κυβερνήσεων που θέλουν τους εργαζόμενους να κυνηγούν τα ένσημα μέχρι τον τάφο.  

Η περιφερειακή αρχή να αποσύρει αμέσως την απαράδεκτη προκήρυξη. Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους ανασφάλιστους εργαζόμενους και όχι αυτό το αίσχος των 360€.

Είναι αναγκαιότητα σήμερα πλέον να δυναμώσει η πάλη των εργαζόμενων γι’ αυτό που είναι σύγχρονο και ρεαλιστικό:

  • Για  σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες, για κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της παραγωγής, της τεχνολογίας και της επιστήμης.
  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς,  αντί τα 2μηνα, 8μηνα της ανακύκλωσης της ανεργίας,  της διαρκούς ομηρίας των διαφόρων προγραμμάτων ολιγόμηνων συμβάσεων, με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα,  έτσι ώστε να οδηγούνται οι εργαζόμενοι να παραμένουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα για να εξασφαλίσουν μια ελάχιστη σύνταξη. 

Είναι αναγκαιότητα να  δυναμώσει το ρεύμα της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής κεντρικού και τοπικού κράτους που μας οδηγεί στον μεσαίωνα, στη δουλειά μέχρι τον τάφο. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί